La Bayadere- Balet de la Teatrul Balshoi în transmisiune directă la Grand Cinema Digiplex


Cand: 27 Jan 2013
Ora:17:00
0
666

Celebra operă de balet La Bayadere, a cărei coregrafie a fost elaborată de genialul coregraf şi dansator rus Marius Petipa pe acordurile compoziţiilor lui Ludwig Minkus, va fi transmisă în direct de pe scena Teatrului Balshoi la Cinema Digiplex.  

Dramatismul iubirii imposibile dintre Nikiya şi războinicul Solor,despărţiţi de gelozia şi clevetirile celor din jur, este susţinut de scenografia ce reconstruieşte în stil grandios spaţiul mistic şi misterios al Indiei. Spectacolul a fost jucat pentru prima dată pe scena Teatrului Balshoi in 1877, iar fragmentul de dans din Regatul Spiritelor, partea în care Solor întâlneşte în vis spiritul iubitei sale, este considerat a fi unul dintre primele momente de balet abstract din istoria dansului.

Proiecţia va avea loc pe 25 ianuarie în cadrul Cinematografului Digiplex, începând cu ora 17:00, şi durează 3 ore şi jumătate.  Aceasta face parte din seria de transmisii Spectacole de operă şi balet,stagiunea noiembrie-decembrie 2012-2013. Preţul biletului pentru un spectacol este de 70 de lei.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here