La Ateneu se anunta primavara: vezi ce contine programul din februarie 2012

0
617

Daca vrei sa anticipezi venirea primaverii, iti recomand sa mergi la Ateneu in luna februarie. Programul Filarmonicii contine piese foarte vitale si pasionale.

In prima saptamana din februarie, pe 2 si 3 februarie, Horia Andreescu va dirija Simfonia spaniola a lui Edouard Lalo (de fapt un concert pentru vioara si orchestra, devenita populara in ultimul timp datorita aparitiei pe coloana sonora a Lord of The Rings) si Simfonia Fantastica a lui Hector Berlioz, o compozitie romantica programata sa descrie muzical starile prin care trece un artist indragostit (de la dragoste la gelozie si pasiune deliranta). Apropo de subiectul Simfoniei, luna februarie este cea a lui Sf Valentin si Dragobete, probabil din aceasta cauza in a treia si a patra saptamana din februarie in program vor fi teme din baletul Romeo si Julieta al lui Prokofiev si concerte de pian semnate Rahmaninov si Ceaikovski

Pe 9 si 10 februarie, programul este alcatuit din Concerto cantabile, un concert pentru vioara si orchestra compus in 1998de Rodion Scedrin, succesor al lui Prokofiev si Sostakovich.  Prokofiev chiar va face parte din programul serii, cu Cinci melodii. Iar Schumann contribuie cu Carnavalul, o colectie de 21 de piese scurte pentru piano solo, care anunta Carnavalul de la Venetia din saptamana urmatoare concertelor. Dirijorul celor doua seri va fi Valentin Doni, dirijorul permanent al Filarmonicii din Bacau.

Pe 16 si 17 februarie, Yuri  Botnari va dirija Rimski Korsakov (O noapte pe muntele pleşuv, o compozitie a lui Musorgski rearanjata de Korsakov dupa moartea acestuia), Serghei Rahmaninov (Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră, unul din cele mai populare concerte pentru pian si unul din cele mai romantice) si Serghei Prokofiev (muzica pentru baletul Romeo şi Julieta – fragmente din suitele I, II, III, unele din cele mai cunoscute teme muzicale).

In ultima saptamana din februarie, pe 23 si 24 februarie, din nou tema dragostei si a primaverii conduce programul Filarmonicii: Piotr Ilici Ceaikovski – Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră si Igor Stravinski – Le Sacre du printemps. Dirijorul serii va fi Vlad Conta.

In afara de Rodion Scedrin, gasiti mai jos fragmente din toate compozitiile.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here