Kinofest 2015


Cand: 25 Sep - 27 Sep 2015
0
690

Pasionaţii de scurtmetraje digitale se vor bucura şi anul acesta de Kinofest, între 25 şi 27 septembrie 2015. Ajuns la a 9-a ediţie, festivalul de film va avea loc la Cinema Union, Cinema Elvira Popescu, Energiea Pub, Seneca Anticafe şi Carol 53.

Actuala ediţie la va da ocazia cinefililor nonconformişti să-şi voteze filmul preferat în cadrul unei competiţii online speciale, la care vor concura 52 de scrurtmetraje din cadrul a trei secţiuni: Animaţie Online (21 filme), Ficţiune Online (15 filme) şi Micromovie (16 filme). Competiţia online se desfăşoară pe site-ul festivalului, între 1 şi 27 septembrie. Scurtmetrajele finaliste (52 de filme din 17 ţări) sunt disponibile pentru vizionare pe internet şi pot fi votate de publicul din străinătate.

În afara competiţiei online, considerată noutatea de anul acesta, se vor desfăşura şi cele reprezentative pentru Kinofest Competiţia de Ficţiune şi Competiţia de Animaţie, în care au fost incluse scurtmetraje selectate şi premiate la marile festivaluri. Competitia de ficţiune, care va avea loc pe 25 septembrie, la Cinema Union, include cincisprezece filme din zece ţări. 37˚4 S, realizat de Adriano Valerio (Franţa) a câştigat premiul juriului de la Cannes în 2015, la Tanger şi Art Court Video. Lithium. de Rodrigo Canet (Spania), este o comedie premiată la Ratma Film Festival şi Marin County Fair în 2015. Mi primer beso (Primul meu sărut), de Manich Albert (Spania), a câştigat treisprezece premii. Une Toile d’Araignée, de Sophie Galibert (Franţa), La metafora del piccione, regizat de Miguel Murciano (Italia) şi Réquiem, de Wen Muye (China), sunt alte scurtmetraje premiate ce au fost incluse în Competiţia de Ficţiune. Alături de acestea au fost selectate şi scurtmetrajele studenţeşti ale Universităţii Ruse de Cinematografie S.A.Gerasimov, din Moscova.

Competiţia de Animaţie, care va avea loc pe 25 septembrie, la Cinema Union, include douăzeci şi şase de filme din cincisprezece ţări. Pentru această secţiune au fost selectate şi Premier Automne, de Carlos de Carvalho, Aude Danset (Franţa), distins cu douăzeci şi cinci de premii, Bendito Machine V: Pull the Trigger, regizat de Jossie Malis (Spania), Juste de L’eau, al lui Carlos de Carvalho (Franţa). Lor li se alătură scurtmetrajele Şcolii de Imagine Gobelins din Franţa, representative pentru Kinofest.

Pe lângă filmele incluse în secţiunile competiţiei, vor fi proiectate scurtmetraje spaniole, selectate din programul festivalului ECAM. Acestea pot fi văzute sâmbătă, 26 septembrie, la Energiea Pub. Tot la Energia Pub vor fi proiectate, pe 25 septembrie, animaţiile studenţilor de la Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie din Yunlin (Taiwan), iar pe 27 septembrie vor fi revizionate filmele câştigătoare la Kinofest în 2013 şi 2014 (Best of Kinofest).

Cei branşati la evenimentele de profil din alte ţări, vor avea ocazia să vadă nişte scurtmetraje prezente la O!PLA (Festivalul Animaţiei Poloneze ) şi VIEW Confference Italia, proiectate duminică, 27 septembrie, la Cinema Union.  Pentru cei interesaţi mai mult de cultura orientală, pe 26 septembrie vor fi proiectate scurtmetraje remarcate în Japonia, la Short Shorts Film Festival din Tokio. Scurtmetrajele japoneze vor putea fi văzute la Carol 53. O altă secţiune din afara competiţiei, prezentată într-un spaţiu cultural alternativ denumit Seneca Anticafe, li se adresează celor pasionaţi de mediu şi spaţiul urban. Aceste scurtmetraje au fost adunate sub umbrela Planeta Albastră.

Cinefilior deveniţi părinţi li s-a pregătit şi o secţiune specială de animaţie, care inlcude 33 de filme scurte, adresate copiilor de minimum 3 ani. Animaţiile vor fi proiectate pe 26 şi 27 septembrie, la Cinema Elvira Popescu, de la ora 11:00.

Mai multe informaţii despre bilete şi programul Kinofest pot fi găsite şi pe site-ul festivalului. Dacă vreţi să votaţi online scurtmetrajul preferat, aveţi la dispoziţie şi canalul de Youtube al festivalului, unde puteti vedea în format HD filmele din competiţie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here