John Dies at the End

0
681

Industria americană de film a căpătat în ultimii ani o recunoaștere negativă pentru fidelitatea cu care își conservă clișeele. Drept urmare, nu în fiecare zi se întâmplă ca opera unui tip care "scrie pe internet” să capete o adaptare cinematografică. Scrisă de Jason Pargin (David Wong, redactorul șef al site-ului umoristic Cracked.com) comedia horror John Dies at the End debordează de idei noi, condimentate cu sarcasm și auto-ironie.  

Acțiunea se concentrează în jurul unui nou drog, soy sauce, ce trimite consumatorul în dimensiuni paralele. Dave, alter ego al autorului, este atras într-o intrigă încâlcită de către prietenul său John, a cărui pasiune pentru soy sauce ajunge să îi pună viață în pericol în moduri pe care de obicei nu le asociem consumului de droguri.  

John Dies at the End urmărește să se ridice deasupra producțiilor de serie B și să dobândească același statut de film cult pe care îl atribuim unor nume ca Napoleon Dynamite sau Clerks. În acest sens a avut un început bun, debutând la festivalul Sundance cu recenzii în general pozitive. Sistemul de distribuție inovativ este un alt punct favorabil, producătorii permițând descărcarea lui gratuită de pe iTunes de cateva luni bune.  

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here