Joe

0
720

Joe este adaptarea unui roman scris de Larry Brown și înfățișează prietenia dintre un fost deținut și un adolescent. Filmul poate fi încadrat în mai multe categorii: melodramă, comedie, poveste de maturizare, însă cel mai mult se apropie de filmul western, primul de acest gen realizat de David Gordon Green (Prince Avalache, All The Real Girls, Pineapple Express).

Joe (Nicolas Cage) este un bărbat ursuz care, după anii petrecuți în închisoare, trăiește acum supus legii, într-o zonă împădurită din Texas, lucrând ca tăietor de lemne. Ziua muncește fără încetare, iar nopțile și le petrece adâncit în alcool. Dar, rutina lui este dată peste cap atunci când îl întâlnește pe Gary (Tye Sheridan), un băiat de 15 ani care încearcă să își ajute familia nevoiașă. Joe vede șansa de a-și îndrepta păcatele, dar de la ’’a vrea’’ până la ’’a face’’ drumul este lung și dificil.

Filmul a fost prezentat la numeroase festivaluri de film în 2013, primind aprecieri pozitive din partea criticilor și reprezentând totodată ’’o revenire la lucruri seriose atât pentru Nicolas Cage, cât și pentru Davind Gordon Green’’ conform celor de la IndieWire.  

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here