Jazzband-ul new-yorkez Elevation isi lanseaza noul album in ArCuB

0
359

Trupa de jazz din SUA condusă de pianistul și compozitorul român Lucian Ban are publicul ei în România. De aceea, Elevation se întoarce pe scena ArCuB în data de 27 aprilie 2013, de la ora 20:00.

Lansarea albumului Mystery, produs de casa americană de discuri Sunnyside Records se anunță a fi un eveniment interesant pentru fanii jazz-ului care ne scoate din zona de confort. Revista americană de critică muzicală „Time Out NY” apreciază că „muzica celor de la Elevation pulsează linii de blues și post bop, creează armonii neobișnuite și împletește armonios momente de tăcere cu izbucniri de jazz”.

Cvartetul, condus de pianistul de origine română, Lucian Ban, îi mai are în componență pe Abraham Burton la saxofon tenor, Brad Jones la bas și Nasheet Waits la tobe. Aceștia au cântat, de-a lungul carierelor lor cu nume reprezentative pentru jazzul contemporan precum Ornette Coleman sau pentru cel clasic: Ella Fitzgerald și Sonny Rollins.

De altfel, percuționistul cvartetului este cunoscut drept cel care a revoluționat modul în care sună tobele, iar Lucian Ban este apreciat drept „unul dintre cei mai talentați pianiști apăruți pe scena New York-ului în ultimul deceniu” de către criticul de jazz Bruce L. Gallanter.

Biletele au fost puse în vânzare începând cu data de 1 februarie la Casa de Bilete ArCuB (Strada Batiștei nr.14) și online pe www.arcub.ro.

Prețurile variază de la 35 de lei (categoria I) la 26,5 lei (categoria a II-a). Elevii și studenții pot cumpăra biletele, pe baza legitimațiilor, la prețul de 15,9 lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here