Jayne Mansfield’s Car

0
607

Actorul Billy Bob Thornton redevine regizor pentru a ecraniza o poveste non-hollywoodiană ce nu poate fi încadrată într-un gen anume, neurmărind un singur fir narativ, însă care este destul de profundă pentru a nu încerca să o delimităm.

Totul începe cu un singur declic ce va elibera frustrările adunate de 30 de ani în cadrul a două familii: moartea unei soţii care este în acelaşi timp şi mamă pentru cea de a doua familie. Aceasta îşi părăsise familia din Alabama în jurul anului 1940 pentru a îşi întemeia una nouă în Europa. Dorinţa ei de a fi înmormântată înapoi în Alabama creează o punte nedorită între 2 familii total opuse: familia americană, legată prea mult de istoria ţării sale (tatăl veteran în Primul Război Mondial, iar cei trei cu experienţa Celui de al Doilea Război Mondial) şi familia tipic britanică.

Jocul actoricesc iese şi mai mult în evidenţă ţinând cont de faptul că povestea pare întâmplătoare, neexistând vreo şansă de a ghici sfârşitul filmului. Kevin Bacon este fiul hipiot, Robert Patrick îl joacă pe fiul cel mare şi cu un simţ acut al responsabilităţii, Robert Duvall este tatăl cu gândul încă la război.

Rezultatul nu poate fi decât un brutal impact cultural, ce se soldează atât cu drame, cât şi cu zâmbete.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here