Iutta


Cand: 26 Apr 2013
0
568

Iutta, atelierul de creaţie al cărui concept presupune întoarcerea spre reperele formale din folclorul autohton va lansa prima colecţie de genţi Dor de românesc pe 26 aprilie, în spaţiul Galeriei Nou9.

Preluând şi reinterpretând motivele decorative specifice artelor tradiţionale româneşti, colecţia este compusă din 20 de genţi din piele naturală, cu accesorii de lemn sau metal.

Imprimate cu elemente ornamentale ce derivă din sculptura în lemn, modelate prin tăieturi cu laserul, creaţiile Iutta vor fi disponibile în nuanţe precum french roast, titanium, praz, roșu corai, grej, caffe latte, negru, roșu mac, maro, bordo.

Conform sloganului Dor de românesc, în ton cu spiritul colecţiei, prezentarea va fi completată de proiectul fotografic Colecţie de doruri, prin care participanţii pot avea un rol activ în cadrul evenimentului, expunând imagini ale celor mai mari doruri ale lor. Aceştia vor avea ocazia să cunoască atelierul în care au fost create genţile, reconstituit parţial în cadrul galeriei, împreună cu elementele care au inspirat design-ul colecţiei. Decorului deosebit i se vor adăuga tapiserii basse-lise, realizate la războiul de țesut de către Raluca Alexandru.

Atmosfera evenimentului de pe 26 aprilie, ora 19:00, va fi completată de muzica de inspirație folclorică, prăjiturile de casă și vinul românesc.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here