Irish Film Days Festival 2017

0
989
Unde: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez, Bd. Dacia 77)

Cand: 26 Oct - 27 Oct 2017 Ora:20:30

Ajuns la cea de-a 9-a ediţie, Irish Film Days Festival poate fi considerat deja o tradiţie pentru cinefilii bucureşteni. Aceştia pot vedea unele dintre cele mai bune irlandeze noi pe 26 şi pe 27 octombrie, la Cinema Elvira Popescu. Programul include 2 scurt-metraje şi 2 lungmetraje. Fiecare lungmetraj va fi precedat de un scurt-metraj.

Unul dintre scurt-metraje -- The Great Fall (7 min) -- propune un exerciţiu de imaginaţie. Spectatorul îşi va închipui frica unei picături de ploaie înainte de aterizarea pe pământ. Celălalt scurt-metraj se numeşte Personal Development (16 min) şi prezintă încercările unui bărbat divorţat de a se reapropia de fiicele sale ajunse la vârsta adolescenţei. Teama prin care întâmpină decizia celei mari de a petrece un weekend alături de iubitul ei şi criticile fetei mai mici îi vor pune răbdarea la încercare.

Dacă vrei să vezi un film despre care s-a tot vorbit laudativ în presa internaţională, poţi alege Brooklyn. Filmul te poartă în lumea imigranţilor din New Yorkul anilor ’50. Această lume nouă este văzută prin ochii unei tinere interpretate de actriţa Saoirse Ronan, care a fost nominalizată şi la Oscar. Încercările protagonistei de a se adapta unei alte culturi şi provocările unei relaţii de iubire se împletesc în acest film care prezintă atmosfera cartierelor de imigranţi, devenite simbolul visului american.

Brooklyn Official Trailer #1 (2015) - Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson Movie HD

LYTE video

Povestea unui personaj nimerit într-o altă lume este prezentată şi în filmul Halal for Beginners (Halal Daddy). În centrul evenimentelor se află un tânăr indian de religie musulmană. El se mută pe coasta de vest a Irlandei pentru a ieşi de sub influenţa unui tată autoritar. În noua localitate îşi face prieteni, ajunge să practice surfingul, îşi găseşte o iubită şi îşi redescoperă nişte rude pline de viaţă. Exact când se bucură de libertate, se trezeşte la uşă cu tatăl venit pentru a-l convinge să preia afacerea familiei – o fabrică de carne halal.

HALAL DADDY - Official Trailer

LYTE video

 Program:

Joi, 26 octombrie, ora 20:30 – The Great Fall + Brooklyn

Vineri, 27 octombrie, ora 20:30 – Personal Development + Halal For Beginners

Preţul unui bilet este de 15 lei. Puteţi cumpăra bilete online, de pe Eventbook, sau din librăriile partenere – Kyralina şi Humanitas.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here