Interior. Leather Bar.

0
584

Lansat în 1980, sub regia lui William Friedkin, Cruising este unul dintre acele filme americane pe care criticii le dispreţuiesc la lansare şi care nu au nici un impact financiar major dar care, inexplicabil, nu dispar de pe radarul cinefililor ci, dimpotrivă, datorită subiectului controversat şi şocant devin filme cult ce sunt supuse dezbaterilor şi analizelor timp de generaţii.

La începutul anului 2013, Cruising, filmul despre un criminal în serie ce îşi petrece nopţile vânând bărbaţi homosexuali în baruri sado-masochiste, a capturat şi imaginaţia lui James Franco şi a lui Travis Mathews.

În Interior. Leather Bar, ce a avut premiera la festivalul de film Sundance, cei doi activează ca regizori, scenarişti şi actori implicaţi într-un proiect de recreare a celor 40 de minute de scene de sex explicit ce au fost eliminate din filmul original.

În pofida impresiei iniţiale că Interior.Leather Bar va prezenta aceste scene în totalitatea lor, tema principală a filmului este mai puţin legată de imagini şocante ci mai mult de procesul prin care trec persoanele implicate într-un astfel de proiect, de conflictul dintre creativitate şi cenzură şi de modul în care imaginea comunităţii LGBT în film a evoluat de la momentul în care a fost lansat Cruising şi până astăzi.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here