Insir’te margarite

Unde: Victor Eftimiu
Cand: 16 May - 17 May 2015
Ora:19:00
0
851

Teatrul Național I.L. Caragiale din București te invită weekend-ul acesta la premiera spectacolului Înșir’te mărgărite, cu o versiune scenică semnată de Dan Puric după feeria-poem dramatic a lui Victor Eftimiu.

Montarea de anvergură te îndeamnă să descoperi un univers colorat și plin de poezie. Spectacolul se adresează unei categorii largi de public, reunind într-o viziune regizorală debordantă 80 de interpreți, de la actori debutanți la nume consacrate, 300 de costume și o mulțime de pălării impresionante, muzică originală semnată de Gheorghe Zamfir, pantomimă, step, dans și balet.

„Nu stiu cum, dar Eftimiu a facut un basm modern fără să-l modernizeze. I-a păstrat sănătatea sufletească, inocența și frumusețea. S-a jucat. Și pe mine m-a atras starea de joc a lui Eftimiu față de poveste. Într-o societate confuză în care lipsesc reperele morale, iar axul valoric este perturbat, basmul clarifică, limpezește. El nu poate să mintă pentru că este făcut pentru copii. Nevoia de basm este cu atât mai necesară astăzi, când lumea se urâțește, iar basmul devine un reflex de igiena sufletească… Acest spectacol este profund românesc și, de aceea, poate fi oricând internațional.” – Dan Puric.  

Cu Înșir’te mărgărite, regizorul crează o „lectură” originală, printr-o îmbinare firească între textul clasic și mijloacele teatrale care l-au consacrat ca artist. Viziunea sa reprezintă o transfigurare a feeriei într-un poem închinat iubirii.

Rolurile principale sunt jucate de actorii: Dan Puric, Constantin Dinulescu, Maria Dinulescu/ Beatrice Rubică, Lari Grigorescu/ Ștefan Ruxanda, Silviu Biriș, Irina Cojar, Carmen Ionescu, Ovidiu Cuncea, Alexandru Hasnaș, Axel Moustache, Eduard Adam, Oana Vânătoru, Afrodita Androne, Iuliana Moise, Tatiana Constantin, Erika Băieșu, Violeta Huluba, Florin Roșu, Silviu Oltean.

Scenografia și costumele sunt semnate de Doina Levintza, care propune un concept ce pune în valoare un univers luxuriant de forme și culori.

Premiera oficială a spectacolului va avea loc pe 18 aprilie 2015, iar primele întâlniri cu publicul spectator în zilele de 19, 21, 29 și 30 aprilie 2015, de la ora 19:00 în Sala Mare a Teatrului Național.

 Biletele pot fi achiziționate la următoarele categorii de prețuri:

–          VIP – 100 lei (loja oficiala)

–          Categoria I – 70 lei

–          Categoria II – 50 lei

–          Categoria III – 20 lei (cu reducere)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here