Inside Llewyn Davis

0
679

Cel mai nou film al fraţilor Coen, Inside Llewyn Davis este bazat, parţial, pe memoriile postume ale lui Dave Van Ronk şi are ca protagonist un compozitor-cântăreţ folk în căutarea afirmării în New York-ul anilor '60, când Greenwich Village tocmai devenea centrul renaşterii folk-ului american.

Rolul titular este interpretat de Oscar Isaac (Robin Hood), alături de care îi regăsim pe Carey Mulligan (nominalizată la Oscar pentru rolul din An Education) şi Justin Timberlake, vârfurile unui triunghi amoros. Filmul se axează, însă, pe încercările eșuate ale lui Llewyn Davis de a da lovitura într-o nișă în care, câțiva ani mai târziu și cu date similare, Bob Dylan face istorie. 

Dacă nu-i nou și nu îmbătrânește niciodată atunci este o melodie folk, spune Llewyn. Cântărețul va descoperi pe parcurs că nu orice melodie folk are succes, ci doar cele cântate la momentul potrivit. Povestea este cu atât mai sensibilă cu cât performanțele live ale actorilor titulari susțin impresia de real. Lor li se alătură Marcus Mumford și Punch Brothers, într-un soundtrack produs de T-Bone Burnett (care a colaborat la filme precum O Brother, Where Art Thou?Crazy Heart și Walk The Line).

Premiera Inside Llewyn Davis în România coincide cu cea din SUA, pe 6 decembrie 2013

Galerie video

SHARE
Articolul precedent3X3D – Godard, Greenaway, Pera
Următorul articolAURA URZICEANU RULLY – DACA VREA
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here