Ingeri in America

0
1397

UPDATE

Spectacolul Ingeri in America se va juca la Teatrul Metropolis incepand din 28 iunie 2013 intr-o noua formula. Aducand modificari anumitor scene, creatorii au restrans dipticul – jucat pana acum in doua seri consecutive – iar de acum vei putea urmari spectacolul in intregime intr-o singura seara. Durata acestuia va fi de 3 ore si 45 de minute.

Pretul biletului ramane de 24,84 lei.


 

Una din premierele din toamna lui 2011 ale teatrului Metropolis este dipticul teatral (jucat in doua parti in doua seri diferite) Ingeri in America (Angels in America), scrisa de dramaturgul Tony Kushner, jucata pentru prima data in Romania in luna noiembrie 2011.

Piesa a primit premiul Pulitzer in anul 1993 si este cunoscuta la noi mai ales datorita multpremiatei ecranizari HBO in miniseria Angels in America din 2003. Ecranizarea a fost cel mai vizionat film pentru TV in anul respectiv.

Subiectul piesei este dizolvarea a doua cupluri in contextul mai larg in care virusul HIV facea ravagii printre homosexualii americani la jumatatea anilor '80. Desi piesa este clar plasata in timp si loc, ea trateaza teme universale si profunde ca loialitatea in cuplu, obtuzitatea emotionala data de prejudecatile morale, crize existentiale provocate de intrebari legate de identitatea sexuala, metabolizarea apropierii mortii, problematizari legate de realitatea divinitatii. 

Piesa este scrisa pentru opt actori, fiecare jucand mai multe roluri.  In ecranizarea HBO, Meryl Streep o interpreteaza pe mama unui avocat mormon care isi refuleaza identitatea homosexuala, de asemenea o joaca pe comunista Ethel Rosenberg, fantoma unei evreice care in vanatoarea de vrajitoare ce a urmat Celui De-al Doilea Razboi Mondial a fost executata pentru tradare. Tot Meryl Streep interpreteaza si rolul rabinului in Angels in America. E interesant de vazut cum isi vor imparti actorii romani rolurile.

Distributia teatrului Metropolis este compusa din: Virginia Mirea, George Ivaşcu (directorul Teatrului Metropolis), George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Nicoleta Hâncu si Cristiana Răduţă. In distributia mini-seriei HBO au fost alesi, pe langa Streep: Al Pacino, Emma Thomson, Jeffrey Wright si Mar-Louise Parker.

Cel care va regiza piesa pe scena de la Metropolis este Victor Ioan Frunza, cu peste 150 de piese regizate de-a lungul timpului in teatre romanesti sau din strainatate. Jocul actoricesc extraordinar al tuturor actorilor din mini-seria HBO a fost condus de regizorul Mike Nichols, cel care a realizat Cui i-e frica de Virginia Woolf (1966), The Graduate (1967) si Closer (2004).

Desi cele doua productii vor fi foarte diferite, o comparatie calitativa intre ele, in cazul in care ai vazut mini-seria HBO (daca nu ai vazut-o, ti-o recomandam), este absolut inevitabila.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentNothing Against Nothing (Nic Proti Nicemu) – trailer
Următorul articolOne Day
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here