In the House


Premiera: 03 May 2013
0
675

Cel mai nou film al regizorului Francois Ozon (Potiche, Swimming Pool) a avut premiera în Franţa pe 12 octombrie 2012. Filmul a fost nominalizat la 6 categorii pentru ediţia de anul acesta a premiilor Cesar, cea mai importantă gală a industriei franceze de film.

In The House urmează aceeaşi linie creativă care l-a consacrat pe Francois Ozon, bazându-se pe o poveste originală, recreată printr-un joc actoricesc impecabil. Protagoniştii filmului sunt Kristin Scott Thomas, Fabrice Luchini şi ceva mai tânărul actor german Ernst Umhauer.

Acesta interpretează rolul unui licean de șaisprezece ani care se insinuează în casa unui coleg, cu scopul de a scrie despre această experienţă pentru profesorul său de literatură (Fabrice Luchini). Confruntându-se cu talentul deosebit, dar și cu personalitatea complexă şi dificilă a elevului, profesorul îşi redescoperă treptat entuziasmul pentru munca sa. Intriga se va complica pe măsură ce intruziunea adolescentului declanşează o serie de evenimente ce vor perturba vieţile tuturor celor implicaţi, voit sau nu, în periculosul experiment al celor doi.

Filmul a fost premiat în cadrul festivalurilor internaţionale de Film de la Toronto şi Londra .

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here