In luna iunie la Ateneu – programul concertelor simfonice

  0
  688

  Luna iunie este ultima din aceasta stagiune a Filarmonicii George Enescu, asadar ar fi bine sa profitam de ea. Va recomandam mai ales programele din a doua si a treia saptamana din luna.

  Pe langa programul concertelor, gasiti mai jos si fragmente muzicale din toate compozitiile lui iunie, cu exceptia celei romanesti a lui Ulpiu Vlad.

  Prima saptamana din luna iunie va avea concertele simfonice programate, in mod neobisnuit,  in zilele de joi, 7 iunie, si sambata, 9 iunie. Cele doua seri il vor avea ca dirijor pe Horia Andreescu, iar ca solista pe pianista Mihaela Ursuleasa. Programul (neo)romantic este alcatuit dintr-o compozitie romaneasca si maestrii perioadei romantice Chopin si Schumann:

  • Ulpiu VladLumina drumurilor
  • Frédéric ChopinConcertul nr. 2 pentru pian şi orchestră
  • Robert SchumannSimfonia nr. 3     

  In saptamana urmatoare, pe 14 si 15 iunie, de la ora 19:00, avandu-l la pupitru pe Valentin Radu si ca solist pe pianistul britanic Peter Donohoe, Orchestra Filarmonicii va interpreta un program pe care vi-l recomandam, foarte potrivit pentru inceputul verii: optimist si melodios. Programul, unul exclusiv al americanului Gershwin, va cuprinde si suita operei lui Gershwin Porgy and Bess, seminala pentru muzica de jazz. Asadar, programul celor doua seri:

  • Un american la Paris
  • I Got Rhythm
  • Rhapsody in Blue
  • Concertul în fa
  • Suita Porgy şi Bess

  In cea de a treia saptamana a lunii iunie, Ateneul are programate doua concerte simfonice pe care de asemenea vi le recomandam: vineri, 22 iunie, si sambata, 23 iunie. Dirijorul celor doua seri va fi Paul Staicu, iar solist va fi pianistul Constantin Ionescu Vovu. Programul este mai mult decat generos, cuprinzand Recviemul lui Wolfgang Amadeus Mozart si Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Johannes Brahms.

  Pe 28 si 29 iunie vor avea loc ultimele concerte simfonice ale stagiunii 2011-2012. Stagiunea se va incheia cu un program vital si ritmat. Programul Filarmonicii George Enescu va cuprinde Concertul pentru 5 solisti scris de compozitorul contemporan Siegfried Matthus si partitura foarte populara Carmina Burana, a lui Carl Orff. Dirijorul celor doua seri va fi Horia Andreescu.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here