In luna aprilie la Ateneu – programul spectacolelor simfonice

  0
  853

  Luna aprilie va avea doar trei programe simfonice distincte la Ateneu, in primele trei saptamani ale lunii, urmand ca in ultima saptamana Filarmonica sa nu sustina concerte. Poti asculta mai jos fragmente din toate cele trei programe.

  Serile de joi, 5 aprilie, si vineri, 6 aprilie, ora 19:00, Filarmonica Enescu va fi dirijata de Christian Badea si il va avea ca solist pe Epifanio Comis, cu un  program care merita ascultat:

  • George Enescu, Preludiu la unison
  • Robert Schumann, Concert în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54
  • Antonin Dvorak, Simfonia nr. 7

  In urmatoarea saptamana, serile de 12 – 13 aprilie, ora 19:00, vor avea un program mai putin prezent in repertoriul Filarmonicii:

  • Ernest Chausson, Poem pentru vioară şi orchestră
  • Philip Manevall, Concert pentru vioară şi orchestră
  • Felix Mendelsohn, Prima noapte valpurgică, op. 60, MWV D3

  Gasiti mai jos fragmente din toate operele, mai putin cea a compozitorului american contemporan Manevall. Orchestra va fi dirijata de Jochen Wehner si o va avea ca solista pe violonista Liliana Ciulei. Dirijorul german Jochen Wehner a dirijat Orchestra Simfonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii de Stat din Dresda, Orchestrele Radiodifuziunilor din Leipzig si Berlin, Orchestrele Radio din Polonia, Romania si fosta Cehoslovacie. De asemenea a fost dirijor principal la Opera Värmland din Suedia si dirijor permanent la Opera din Göteborg si la Opera Nationala din Oslo.

  In cea de a treia saptamana din aprilie, Filarmonica nu va concerta ca de obicei joi si vineri, ci miercuri, 18 aprilie, si joi, 19 aprilie, de la ora 19:00. Programul va fi foarte consistent, incepand cu exotica Rapsodie spaniola a lui Ravel si incheind cu nu mai putin frumoasa dar mai clasica Simfonie nr. 3 a lui Brahms (o poti asculta integral mai jos):

  • Maurice Ravel, Rapsodia spaniolă
  • Antonin Dvorak, Concert pentru vioară şi orchestră
  • Johannes Brahms, Simfonia nr. 3

  Aceste seri vor fi dirijate de Roman Brogli Sacher, iar ca solist il vor avea pe Vlad Stanculeasa. Dirijorul elvetian Brogli Sacher este dirijorul principal al Orchestrei Filarmonice din Lubeck si Directorul Operei din Lubeck, Germania. Cea mai importanta orchestra pe care a dirijat-o a fost Orchestra Simfonica din Berlin.

  Dupa cum spuneam mai sus, in ultima saptamana din aprilie Filarmonica Enescu nu are programate concerte.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here