In Laboratorul Subconstientului – Expozitie Adriana Florea Baloiu


Cand: 28 Nov - 07 Dec 2014
0
821

În Laboratorul Subcoștientului reprezintă o serie de lucrări realizate de Adriana Florea Baloiu pentru lucrearea sa de diplomă din cadrul Universității Naționale de Artă, secția pictură.

Lucrările artistei reitereaza idea că arta nu este un tot armonios, ci conține mai multe înțelesuri contradictorii, supuse mai multor interpretări, privitorul fiind cel care decide în ultimă instanță înțelesul lor.

Expoziția conține 17 lucrări selecționate de curatorul MNAC – Alina Bucur și este prima expoziție produsa de GO Art Projects, un spațiu independent, nomad, ce urmărește reintegrarea în circuitul urban și artistic a unor spații cu o identitate incertă.

Artista afirmă: Tema acestui proiect este sondarea subconştientului, a acestui spaţiu infinit, acest univers al imaginarului nostru, acolo unde totul este posibil. Acest proiect a luat naştere din dorinţa de autocunoaştere, din nevoia de a înţelege în ce măsură funcţionez şi exist ca un produs al propriei realităţi din lumea subconştientului meu sau de dincolo de el. 
Demersul meu creator constă în încercarea de a permite subconştientului să se manifeste liber, să vorbească neconstrâns de ideile, dorinţele şi nevoile pe care le cunosc făcând astlfel o incursiune în universul sinelui propriu, descriind astfel un proces de căutare şi devenire a ceea ce sunt. Un raspuns. Raspunsul meu.

Expoziția este deschisă până pe 7 decembrie 2014 în spațiul care găzduiește temporar inițiativa GO Art Projects din strada Uranus nr. 98.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here