Hydre – Arhitectura si coregrafie, intr-un spectacol semnat de Yuval Pick

0
859
Unde: Hanul Gabroveni

Cand: 06 Jun 2017
Ora:19:00

Există iubitori ai dansului contemporan pentru care această formă de artă performativă este legată ombilical de spaţiu, de monumentele arhitecturale redefinite şi revizitate prin mişcare. Hydre, spectacolul realizat de coregraful Yuval Pick, explorează relaţia dintre sunet, dans experimental şi clădirile de patrimoniu.

Invitat în cadrul programul France Danse Orient-Express, iniţiat de Institutul Francez, Yuval Pick şi-a ales două spaţii reprezentative pentru arhitectura de patrimoniu din România pentru a-şi pune în scenă spectacolul. Este vorba despre Hanul Gabroveni din Bucureşti şi de biserica fortificată din Cisnădioara. Publicul din Bucureşti va putea vedea spactacolul pe 6 iunie, la ora 19, la Hanul Gabroveni, iar cel sibian, pe 9 iunie, la ora 21, la biserica fortificată din Cisnădioara, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru din Sibiu.

Yuval Pick este unul dintre cei mai apreciaţi coregrafi actuali şi directorul Centrului Naţional de Coregrafie din Rilleux-la-Pape. A devenit faimos datorită spectacolelor prin care a explorat relaţia dintre individual şi colectiv. În 2016 a început proiectul Hydre, la iniţiativa Centrului Monumentelor Naţionale din Franţa. Ca parte a unui program francez mai amplu, numit Monumente în Mişcare, coregraful Yuval Pick şi-a imaginat explorarea unui monument arhitectonic în trei etape. Viziunea lui coregrafică se bazează pe două dimensiuni: verticalitatea liniilor arhitecturale şi orizontalitatea vieţii cotidiene. Odată cu peregrinările dansatorilor, spectatorii vor fi invitaţi să reinterpreteze şi să reorganizeze spaţiul istoric participând cu toate simţurile.

Intrarea la spectacolul din Bucureşti este liberă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here