Hugo


Premiera: 13 April 2012
0
1104

Hugo este un film 3D de aventuri regizat de Martin Scorsese. Este filmul cel mai nominalizat la Oscaruri in acest an, cu 11 nominalizari, niciuna pentru interpretare.

Hugo Cabret este un mic orfan ce locuieste ascuns in Gara Montparnasse din Paris. Atunci cand nu este pus pe fuga de schiopatandu-l paznic al garii (interpretat de Sacha Baron Cohen – cunoscut printre altele pentru personajul Borat), studiaza ceasurile din gara si o figura automata careia incearca sa ii repare mecanismul (primita de la tatal lui disparut – jucat de Jude Law). Din curiozitatea inginereasca pentru mecanisme, intra in conflict cu proprietarul unui magazin de jucarii, despre care descopera ca este conectat in cel mai surprinzator mod. Acesta este Georges Méliès.

Filmul este, la fel ca si The Artist – filmul numarul doi ca numar de nominalizari la Oscaruri in acest an, o reverenta adusa artei cinematografice.

Pentru Scorsese, este a zecea nominalizare la Oscaruri. In 2006 a primit Oscarul pentru cea mai buna regie cu The Departed. Scorsese a creat filme culte ca Taxi Driver si Raging Bull, plus filme ca The Aviator, Casino, The Age of Innocence, Cape Fear, Gangs of New York.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here