Hip Trip – Travel Film Festival


Cand: 23 May - 25 May 2014
0
554

Cinefilii pasionaţi de călătoriile prezentate altfel decât într-un ghid cu pagini lucioase au, de anul acesta, un festival dedicat lor. Hip Trip Travel Film Festival, primul eveniment de acest gen din România, va avea loc între 23 şi 25 mai 2014, la Cinemateca Eforie şi la Cinema Union.

În cele trei zile de festival, spectatorii vor avea parte de un mix între documentare, scurtmetraje şi filme de artă cu şi despre locuri faimoase sau mai puţin umblate, prezentate într-o manieră personală şi neconvenţională. În program a fost inclus şi un film dedicat peisajelor din Carpaţi. Wild Carpathia va putea fi văzut într-o proiecţie-maraton, care va avea loc pe 24 mai, la Cinemateca Eforie.

Alături Wild Carpathia, vedeta de anul acesta va fi Istanbul Unveiled, care va deschide festivalul. Documentarul este realizat de Serif Yenen, un travel specialist care va fi prezent chiar la vizionare. Yenen va prezenta fosta capitală otomană prin ochii unei turiste din America, interesată de acel Istanbul secret şi viu. O dansatoare, o femeie bogată şi un maseur dintr-o baie publică devin personajele filmului realizat în 2013.

Pe lângă Istanbul Unveiled, vor fi proiectate The Darjeeling Limited (cu Adrien Brody şi Owen Wilson), documentarul Buena Vista Social Club, nominalizat la Premiile Oscar, 7 Days in Havana, regizat de şapte personalităţi ale cinematografiei contemporane, printre care Benicio Del Toro, The Motorcycle Diaries şi alte câteva filme-surpriză, ce vor fi dezvăluite de organizatori pe măsură ce ne apropiem de 23 mai.

Ultima zi a Hip Trip va fi dedicată regizorilor din patria lui Cervantes. La Cinemateca Eforie vor fi proiectate, în cadrul Serii spaniole, filmul Obaba (despre o comunitate din partea de nord a Spaniei), regizat de Montxo Armendáriz, care a primit zece nominalizări la Premiile Goya în 2006, şi comedia Primos (Daniel Sanchez Arevalo), despre regăsirea vechii iubiri. Obaba va fi putea fi văzut de la 17:30, iar Primos, de la 20:00.  

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here