Hip Trip Travel Film Festival – 2017

0
959
Unde: Cinemateca Eforie, Cinema Union

Cand: 23 Nov - 26 Nov 2017 Ora:19:30

De patru ani, cinefilii cu dor de ducă se pot bucura de un festival dedicat lor. Este vorba despre Hip Trip Travel Film Festival. Ediţia din 2017 va avea loc între 23 şi 26 noiembrie, la Cinemateca Eforie şi la Cinema Union. Vei călători în ţinuturile populaţiei Sami, Argentina, Thailanda, Norvegia, India, Tibet, Amazonia, pe ţărmurile Pacificului, în inima Columbiei mai puţin cunoscute şi pe străzile din Lausanne, prin intermediul unor filme prezentate la Berlinală, Cannes, Sundance sau Locarno.

Filmul care va deschide festivalul – Pop Aye -- a fost lăudat de critici datorită umorului. Filmul prezintă o simpatică poveste de prietenie dintre Thana, de profesie arhitect, şi un elefant. S-au întâlnit când arhitectul era copil, au fost despărţiţi de marele oraş, apoi s-au regăsit când Thana credea că se află la finalul carierei sale. Amândoi pornesc într-o călătorie de-a lungul Thailandei. Pop Aye a fost alegerea criticilor din Singapore pentru a intra în competiţia premiilor Oscar şi a fost premiat la festivaluri internaţionale precum: Sundance (Menţiunea Specială a Juriului pentru Scenariu), Rotterdam Film Festival (trofeul VPRO Big Screen Award) şi Zurich Film Festival (marele premiu Golden Eye).

POP AYE Official Trailer - Deschiderea oficială HipTrip Travel Film Festival 2017

LYTE video

Unii aleg să călătorească alături de un elefant. Manolo, un ţăran din sudul Spaniei, preferă compania unui măgăruş. Deşi medicul îi interzice să călătorească, Manolo pleacă alături de animalul său fidel în Statele Unite. Încercarea de a străbate celebrul Trail of Tears (Drumul Lacrimilor), un traseu greu, de peste 2200 de mile, este subiectul filmului Donkeyote. Filmul a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun documentar la Edinburgh International Film Festival.

Donkeyote - Trailer

LYTE video

Secretele junglei amazoniene se deschid în filmul Rio Verde, timpul tribului Yakuruna. Datorită acestui film vei descoperi modul în care oamenii locului percep timpul. Vei călători prin trei sate, unde vei descoperi şamani şi legende demne de realismul magic sud-american.

GREEN RIVER THE TIME OF THE YAKURUNAS

LYTE video

O călătorie din Berlin până-n inima Norvegiei devine, în filmul Nopţi luminoase, prilejul reînnodării legăturii tată-fiu. Regizorul prezintă atât dificultăţile adultului, cât şi problemele din perioada adolescenţei. Nopţi luminoase a fost apreciat de criticii de la Berlinală, intrând în competiţia pentru Ursul de Aur. Unul dintre actori, Georg Friedrich, a primit Ursul de Argint pentru rolul său.

Helle Nächte (Offizieller Trailer)

LYTE video

Relaţia dintre o mamă ce face parte din populaţia Sami şi fiul ei ce trăieşte la oraş, alături de tată, stă la baza filmului Îmblânzitorul de reni. În paralel, vei descoperi şi legătura ce se va suda între băiatul de 12 ani (personajul principal) şi sora lui vitregă, în sezonul de migraţie a renilor. Filmul prezintă o perspectivă scandinavă asupra unei veri ce simbolizează trecerea spre o altă etapă a vieţii.

CLOUDBOY (Trailer)

LYTE video

Tibetul unui cowboy oriental ţi se dezvăluie în filmul Soul on a String. Taibei, protagonistul filmului, descoperă o relicvă în gura unei căprioare. Descoperirea îl va face să caute Muntele lui Buddha, cutreierând prin Tibet. Lui i se alătura o femeie încăpăţânată şi un fel de elf clarvăzător. Nu vor lipsi nici pericolele, o parte dintre ele reprezentate de ura unor fraţi ce vor să se razbune pe Taibei. Soul on a String este regizat de Zhang Yang, care a mai realizat un film despre Tibet --  Paths of the Soul – proiectat în cadrul ediţiei din 2016 a festivalului.

Soul on a String by ZHANG Yang - Trailer

LYTE video

Dacă ţi s-a făcut dor de mare, de zilele petrecute în Vamă sau de plajele mai puţin cunoscute de la Sulina, poţi vedea filmul La pas pe litoral. Documentaristul Vlad Petri şi jurnalistul Vlad Ursulean au călătorit pe jos de la Sulina la Vama Veche, în perioada în care plajele sunt mai mult pustii. Au vrut să prezinte astfel o altă imagine a locurilor preferate de boemi.

Modul în care vânătorii de balene din Insulele Feroe sunt ajutaţi să conştientizeze efectele unor acţiuni umane asupra vieţuitoarelor marine este prezentat în filmul Insula şi balenele. Filmul este un documentar incomod ce trage un semnal de alarmă împotriva distrugerii mediului.

The Islands and The Whales (Trailer) - Green Film Fest 2017

LYTE video

India este o lume plină de poveşti. De data aceasta vei descoperi povestea cinematografelor ambulante, în filmul The Cinema Travellers. Premiat la Cannes, documentarul explorează legătura de iubire dintre public şi film, dar şi cauzele ce au dus la dispariţia unui obicei reprezentativ pentru India ultimilor 70 de ani – serile petrecute la cinema.

The Cinema Travellers: Vino Vérité

LYTE video

Copilăria într-un sat pescăresc de pe malul Pacificului şi legendele despre averile  piraţilor se întâlnesc în filmul Comori. În centrul poveştii sunt nişte fraţi ce abia s-au mutat în acest sat de pescari. Ei încearcă să îşi facă noi prieteni şi să afle dacă există cu adevărat comoara piratului Francis Drake.


LYTE video

Oraşul Lausanne, văzut de trei tineri care îşi caută un drum în viaţă, îţi este prezentat în documentarul Cyclique, proiectat şi în cadrul festivalului de la Locarno. Caroline, Raph şi Matila sunt trei curieri pe bicicletă. Jobul le oferă libertatea de cutreiera străzile şi ocazia de a mai amâna puţin momentul în care vor fi nevoiţi să accepte o meserie de viitor.

Cyclique (2015) Official Trailer French - German Subtitles

LYTE video

Filmul În coardă îţi prezintă Elveţia la care visează cei pasionaţi de sporturile de iarnă. Această Elveţie a înălţimilor alpine, care îţi oferă privelişti uimitoare, este văzută prin ochii unor sportivi ce se antrenează pentru Patrouille des Glaciers, o cursă de ski extrem de dificilă. Motivaţiile acestora, conflictele şi personalităţile opuse devin o sursă de inspiraţie pentru cineastul Frédéric Favre, care, timp de un an şi jumătate, a urmărit eforturile sportivilor de a-şi depăşi limitele.

Trailer | Encordés | Frédéric Favre

LYTE video

Din Columbia vine un film despre iubire, grupări paramilitare şi rivalităţi între veri. Rubedenie, prezentat în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia şi declarat propunerea ţării pentru Oscar, urmăreşte peripeţiile lui Willington de a o recuceri pe Marianna. Aceasta urmează să devină soţia vărului său. El se va confrunta nu numai cu atitudinea conservatoare dintr-o aşezare rurală izolată, cât şi cu pericolele reprezentate de o grupare paramilitară ostilă cu localnicii.

PARIENTE Trailer Oficial [Guilty Men]

LYTE video

Argentina unei femei care vrea să-şi vindece rănile sufleteşti lansând un volum care îmbină poezia cu arta fotografică îţi este dezvăluită în filmul Ideea unui lac. Aflată într-un moment dificil al vieţii sale, Ines, protagonista filmului, îşi rememorează copilăria, anii petrecuţi în casa părinţilor şi temerile din perioada în care tatăl s-a aflat pe lista celor dispăruţi fără urmă în timpul dictaturii militare din anii ’70.

LA IDEA DE UN LAGO | Trailer

LYTE video

Cu ocazia galei de închidere vei putea vedea filmul indian Cântecul scorpionilor (The Songs of Scorpions), o poveste de iubire desfăşurată la graniţa dintre mit şi realitate. Protagoniştii sunt nepoata unei tămăduitoare dintr-un trib ce ştie tainele unui cântec salvator şi un negustor de cămile. Filmul a fost nominalizat la Premiul Piazza Grande, în cadrul Festivalului de Film de la Locarno.

The Song of Scorpions Trailer | SGIFF 2017

LYTE video

Preţul unui festival pass este de 75 RON. Pentru 5 bilete plăteşti 50 RON. Preţul unui bilet este de 13 RON, cu excepţia filmului care deschide festivalul, pentru care trebuie să plăteşti 15 RON. Poţi cumpăra bilete online de pe Eventbook, sau din librăriile partenere Kyralina şi Humanitas.

Citeşte şi Latitudes – O iubire a zilelor noastre

Obaba – Când oraşul se află într-un călător

Latitudes – O iubire a zilelor noastre

Obaba – Cand orasul se afla intr-un calator

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here