Heli

0
641

Unul dintre starurile noului val neo-realist al cinema-ului mexican, Amat Escalante a primit premiul pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes pentru această expunere a unui Mexic contemporan tremurând de frică în fața cruzimii gangsterilor locali și parazitat de instituții în care corupția generalizată este endemică.

Heli (Armando Espitia) este un tânăr de 20 de ani, ce lucrează într-o fabrică de automobile, locuiește cu soția și bebelușul lor, tatăl și Estela (Andrea Vergara), sora lui de 12 ani. Problemele apar atunci când Beto (Juan Eduardo Palacio), soldatul de 17 ani cu care se vede Estela, se hotărăște să fure niște cocaină din pachete confiscate de poliție și să le ascundă în casa lui Heli.

Toți criticii care au văzut filmul la Cannes vorbesc despre scene extrem de dure: organe genitale incendiate, spânzurări, viol în grup, tortură aplicată cu o bâtă de baseball; putem să ne dăm seama că repercursiunile furtului sunt majore.

O dramă familială, în primul rând, și un portret de țară lipsit de ascunzișuri, Heli se anunță a fi un film ce trebuie urmărit, precum anul trecut filmul altui regizor mexican, Carlos Reygadas, premiat și el la Cannes în 2012 pentru regia filmului Post Tenebras Lux

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here