Hannibal – sezonul II


Premiera: 28 February 2014
0
796

Scenariştii celebrului serial Hannibal arată cum stăpânirea de sine, rafinamentul şi jocurile psihologice pot face dintr-un criminal sadic o capodoperă a maleficului ce fascinează şi îngrozeşte, în egală măsură. După succesul primei serii, noul sezon, care va avea premiera pe 28 februarie 2014, se anunţă la fel de dornic să forţeze limitele morale.

 

În primul sezon, Hannibal Lecter (Madds Mikkelsen), un psiholog diabolic (şi un criminal în serie), reuşeşte să se debaraseze de agentul FBI Will Graham (Hugh Dancy), punându-i în spate crimele sale. Totuşi, relaţia dintre Hannibal şi victima lui este una strânsă, iar bizarul asasin nu va dispărea uşor din viaţa fostului său pacient, agentul FBI închis acum într-un sanatoriu pentru asasinii extrem de perculoşi după ce a fost acuzat de omucideri bizare. Dacă în primul sezon Will părea să aibă controlul legitimat de meseria lui în slujba legii, acum rolurile se vor schimba, iar scenariştii se vor concentra mai mult pe supravieţuirea psihică a personajului tras pe sfoară de canibalul meticulos, deghizat în doctor de suflete.

 

Aparent, Will este prins într-o situaţie fără ieşire, dar fostul protector Jack Crawford (Laurence Fishburne) se îndoieşte de culpabilitatea lui şi apelează la Hannibal pentru a găsi probele necesare dezvinovăţirii fostului agent. La rândul său, Hannibal nu poate sta la distanţă de Will, care ajunge să-l captiveze, în ciuda jocului de-a şoarecele şi pisica derulat între cei doi, mai ales după ce Will începe să intuiască faţa întunecată a fostului său terapeut.

 

Spectatorii ce au fost seduşi de prima serie au aşteptări mari de la noul sezon, dorind să vadă cine va prelua controlul definitiv. Să fie calculatul Hannibal, ce dezvoltă o adevarată curiozitate pentru agentul ce vrea să-şi ţină-n frâu demonii interiori, sau Will, prins în capcana unui amator de specialităţi culinare terifiante? 

Galerie video

SHARE
Articolul precedentA Long Way Down
Următorul articolDulcele bar, de J.R. Moehringer – Alcool si povesti
mm
Pragmatica la ora 9, visatoare dupa 6. Ma infrupt cu lacomie din carti si ador sa vad un film la cinemateca. Imi place sa calatoresc prin ochii mintii, in timpul unui festival de film sau bucurandu-ma de o carte. Nu as putea trai fara arta, ceai sau filme. O zi in care sa nu povestesc despre o carte sau despre un film bun e una pierduta.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here