Guest writer: Cum a fost la RunFest 2014

0
697

Din nou …sunt in miscare, respir inspir, transpiratia se prelinge peste obraz, simt gustul sarii pe buze si iarasi vine portiunea de pamant dur cu gropi. O simt in talpi, durerea  placut suportabila; serpuieste  spre tendoane, gemeni, genunchi, coapse, fesieri dar se opreste undeva in zona de mijloc a spatelui  toracal.

 

Asta imi aduce aminte de cursurile de anatomie de la vestitul IEFS (Institutul de Educație Fizică și Sport), cursuri reci dar plăcute, anoste și lungi din serile intunecate de iarna umeda tinute intr-o aula slab luminata, cu paltoane grele,  dintr-o capitala inghetata și cenusie in care ciorba de la cantina incremenea de la tejghea pana la masa, servită  in castroane de inox.  IEFS-ul conglomerat al baietilor frumosi si al fetelor superbe din generatia tânără… dar mai am mult pana la capat. UF, o creanga razleata m-a plesnit peste fata, doare nu doare trebuie sa fiu in miscare, respiratia este din ce in ce mai accelerată, greoaie, dar imi este usor inca. Mai am zece kilometri. Cand trec de zona multimii aud, vad aplauze indemnuri sincere  de la mic la mare, ca la razboi. "Emsiul" ma da "in viu": numarul 62 vine in forta si fulgerul napraznic, adica eu, trece de zona de control. Rasuna in difuzoare “We are the champions”, vocea lui Freddie, dar eu inca nu sunt campion. Imi cresc aripi si incep sa  zbor 

 

 …dar nu mult. Încerc sa nu ma prabusesc din nou; am picioare grele ma uit in jur oameni echipati  de ultima ora exprima interesul pentru sine. Sunt colegii, mici, medii, inalti, slabi, pufosi, dar toti sunt frumosi pentru ca sunt in miscare si au o suferinta comun placuta, solidaritate exemplara rar perceputa, dar prezenta intr-un moment greu fizic, dar si mental, pentru ca trebuie sa continui. Nu te opri – sunt strigate de incurajare de la unul la altul. Poti pentru ca esti puternic – vine "emsiul". Vad lume, aud strigate, muzica, nu recunosc zgomotul ce vine din difuzoare; nu ma opresc, mai am cinci.

 

Ce inseamna cinci, de la mine pana la Mega si inca putin pana la primarie. Sunt depasit de cineva de sex feminin, nu se poate. Din nou string, dar nu din dinti; accelerez, pot si sunt umar la umar cu ceva frumos; pot si reusesc dar nu ma indepartez, altfel nu as fi solidar si sunt solidar. Mai avem trei, vorbesc la plural si continuam. Primesc semnal ca pot accelera, am resurse. Batoanele energizante, vezi Doamne, isi ating scopul si efectul pentru care au fost concepute si cumparate de mine de la mega.

 

UF, mai am doi si ma uit in jur vad copaci, frunze si verde; este placut. Sunt trei oameni in fata, nu cred ca pot sa-i depasesc, dar incerc. Mai am un kilometru si voi fi aclamat; mandru de mine voi primi o medalie de terminator. Cineva, în gluma, a intrebat in timpul miscarii: oare este de aur? Rasete scurte, ca avem de muncit. Pot si calc apasat, dar stati, eu ce fac, alerg  spre ultima zona, cea mai grea, dar pot, ca este victoria  mea…..a fost RUNFEST a doua editie, 2014, Padurea Baneasa, Bucuresti.

 

                                                            

Gyongyossy Zsolt a fost declarat unul dintre cei mai buni antrenori ai României, ocupând locul 3 în topul românesc după numărul de medalii aduse. A fost, de asemenea, antrenorul Gabrielei Szabo.
 

SHARE
Articolul precedentEffie Gray (2014, R: Richard Laxton) – Trailer
Următorul articolCold in July (2014) – trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here