Gravuri de Utagawa Kuniyoshi la MNAR

0
727

Expoziţia de gravură japoneză Imagini ale lumii trecătoare: Războinici şi poeţi, actori şi femei frumoase. Gravuri de Utagawa Kuniyoshi poate fi vizitată în sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) până pe 20 octombrie. Aceasta prezintă o selecţie de 59 de gravuri, majoritatea expuse în premieră, rezultate ale şcolii Utagawa şi, în acelaşi timp, ale celei mai productive etape a gravurii policrome japoneze. 

Utagawa Kuniyoshi (1797-1861) este unul din ultimii mari maeştri ai artei ukiyo-e. Temele sale majore se regăsesc şi în gravurile expuse la MNAR, printre care scenele războinice şi episoade memorabile din istoria veche a Japoniei. 

Expoziţia face parte dintr-un proiect mai amplu de valorificare e patrimoniului de gravură japoneză al MNAR, nu atât de cunoscut publicului.

Exponatele pot fi vizitate de miercuri până duminică, între orele 11:00-19:00, iar de la 1 octombrie programul de vizitare va începe la ora 10:00 şi se va încheia la ora 18:00. Preţul unui bilet este de 4 lei, dar vizitatorii vor avea gratuitate în prima miercuri a fiecărei luni.

SHARE
Articolul precedentTarg de Placeri Urbane – Bucuresti Mallipsitor 2013
Următorul articolBlancanieves
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here