Girls – fara prejudecati si fara machiaj

0
1463

Sex. Femei. Prietenie. Feminism. Talent. Idealuri. Dorințe. Într-un cuvând: Girls,replica realistă a anului 2012 pentru serialul Sex and the City. Plecând de la același clișeu al poveștilor unor tinere care vin într-o oraș mare pentru a-și găsi drumul spre o carieră glorioasă, Girls urmărește patru femei fără succes în viața profesională care sunt mai mereu împlicate în relații sexuale nefericite și care, pe deasupra, nici nu trăiesc în Manhattan-ul as cool as it gets.  

Acțiunea se concentrează în jurul personajului principal Hannah, interpretat de Lena Dunham, scenarista și una dintre producătoarele serialului – câștigătoare în acest an pentru acest rol a Globului de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie de televiziune. Alături de Hannah sunt cele trei prietene: frumoasa Marnie (Allison Williams), virgina Shoshanna (Zosia Mamet) și boema Jessa (Jemima Kirke). Serialul prezintă aventurile profesionalo-amoroase ale celor patru femei care încearcă să supraviețuiască într-o Americă departe de sloganul „țara tuturor posibilităților”, preluând în mare parte stilul din Tiny Furniture- filmul independent pe care l-a scris și regizat Dunham în 2010. 

 

 

Girls, câștigător al unui Glob de Aur pentru cea mai bună comedie de televiziune și nominalizat anul trecut pentru cinci premii Emmy (adjudecându-și-l doar pe cel pentru cel mai bun casting), excelează prin realism, naturalețe și un scenariu cu o scriitură amuzantă, inteligentă și cu povești credibile. Niciodată nu îți pui întrebarea, precum în seriale ca Sex and the City, cum de personajul principal care nu are nici job și nici măcar bani de chirie arată întotdeauna impecabil? Așa că niciuna dintre cele patru personaje din Girls nu este Carrie Bradshaw. Niciuna nu are vreo carieră glorioasă: Hannah abia își găsește un site care să îi publice articolele, însă pentru asta are de ales fie să experimenteze un ménage à trois, fie o supradoză de cocaină, iar Marnie este concediată și trebuie să lucreze ca hostess într-un bar de noapte.

Mai mult decât atât, nici viața amoroasă a celor patru nu este prea fericită: Hannah încearcă să scape de Adam (Adam Driver), un actor ratat cu vise mărețe cu care a avut o relație și care acum este obsedat de ea. Marnie încearcă să își revină după ce s-a despărțit de iubirea vieții sale. Shoshanna este implicată într-o relație cu bărbatul cu care și-a pierdut virginitatea, însă acesta la 33 de ani nu are nici casă, nici serviciu. Iar Jessa se căsătorește cu un miliardar pe care l-a cunoscut într-un bar atunci când acesta era în căutare de femei amatoare de un ménage à trois.

 

  

 

E ceva revoltător și în același timp convingător în acest serial, al cărui al doilea sezon va fi difuzat, începând de miercuri, 13 februarie și pe HBO România. Dacă la Sex and the City te uitai pentru că visai ca într-o bună zi să ajungi ca una dintre cele patru femei frumoase și glorioase, la Girls te uiți pentru că te regăsești în ceea ce trăiesc personajele scrise cu inteligență și umor de Lena Dunham. Din nou, HBO arată că este posibil un produs TV  inteligent și deloc superficial.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentGirls – trailer, sezonul 2
Următorul articolRed 2
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here