Gaitele

Unde: Alexandru Kiriţescu
Cand: 07 Feb 2015
Ora:19:00
0
722

Gaițele este un spectacol pus în scenă de Alexandru Dabija la Teatrul Odeon care prezintă o poveste ce și-a păstrat șarmul și umorul la fel de proaspăt ca acum mai bine de 80 de ani atunci când Alexandru Kirițescu a scris piesa.

Gaițele sunt trei bătrâne sălbăticite de sigurătatea împărțită la trei care își însuflețesc viața prin bârfă. Aneta Duduleanu (Dorina Lazăr) este primadona ce conduce convoiul gaițelor format din Zoia (Constantin Cojocaru, în travesti) care are o lăcomie candidă și dă cele mai bune lecții de mâncat colivă și Lena, o gaiță de rang secund, interpretată tot în travesti de Ionel Mihăilescu.

În casa Anetei Duduleanu pare că nu se întâmplă nimic, dar de fapt, se întâmplă totul. Cele trei femei îngroapă pe toată lumea: tineri, bătrâne, relații, speranțe și au chef de viață la parastas. Vampa, baba, amantul ratat, mironosița trădată, servitoarea fitilistă și parvenita se întâlnesc în sufrageria Anetei pentru a bârfi tot ce mișcă și ce nu miscă.

Din distribuite fac parte și: Ana Maria Moldovan, Elvira Deatcu, Paula Niculiță, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Antoaneta Zaharia, Dana Voicu, Marius Stănescu, Petre Nicolae și Pavel Bartoș.

Spectacolul se va juca sâmbătă, 7 februarie 2015, de la ora 19:00 la Teatrul Odeon.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here