Găseşte-ţi primul job- 5 filme româneşti care te învaţă ce şi cum

0
468

Dacă ai 20 şi ceva de ani şi tocmai ai terminat facultatea, acest articol este pentru tine. În filmele hollywoodiene, asta e vârsta la care toate uşile ţi se deschid şi poţi în sfârşit să renunţi la jobul tău plicticos pentru a-ţi urma adevărata vocaţie.  Problema este că în România uşile ţi se deschid, dar toţi te invită să ieşi, iar jobul stabil şi plicticos este Sfântul Graal pe care nimeni nu-l găseşte.

Astfel, înainte să-ţi propunem filme despre călătorii care te vor face să visezi la momentul în care îi vei spune şefului fix ce crezi despre el, ne-am gândit că ar fi mai bine să-ţi oferim câteva sfaturi care să te ajute să te descurci în câmpul muncii autohton. Nu avem pretenţii de guru HR deci am apelat la câteva filme româneşti.

1. Marfa şi Banii : O maşină te poate ajuta să-ţi găseşti drumul.

Nu te sfătuim să transporţi pachete ciudate de la Constanţa la Bucureşti pentru mafia locală, însă trebuie să începi de undeva. Dacă poţi face rost de o dubiţă, n-ar fi rău să bifezi da în căsuţa accea enervantă din CV în dreptul căreia scrie disponibilitate de a călători. Cine ştie, poate îţi convingi prietenii să vină cu tine, oricum niciunul nu lucrează.

2. Filantropica : Nu e niciodată prea târziu să-ţi schimbi meseria.

Poţi învăţa foarte multe despre tine intrând într-un domeniu nou, iar dacă Ovidiu Gorea (Mircea Diaconu) a reuşit să treacă fără prea mari probleme de la profesorat la escrocherii mărunte, cu siguranţă şi tu poţi reuşi să te recalifici într-un domeniu mai căutat. Uneori ciocnirea de realitate te poate ajuta să descoperi ce-ţi doreşti de fapt.

3. Restul e tăcere : Fii antreprenor.

Dacă te pasionează domenii nu tocmai populare şi  nu vrei cu niciun preţ să renunţi, fii antreprenor. Nu o să meargă, dar măcar încearcă. S-ar putea ca peste ani un regizor să-ţi transforme povestea într-un film la fel de bun ca Restul e tăcere.

4. East of Bucharest : Caută afaceri locale.

Ştim că multinationalele oferă salarii bune şi alte avantaje, dar nu uita de afacerile locale. Oamenii sunt mult mai calzi, chiar şi atunci când termoficarea cedează, şi vei întâlni profesionişti gata oricând să te înveţe. In East of Bucharest 12 :08, Jderescu, patronul unei mici televiziuni locale, îşi supraveghează cu atenţie toţi angajaţii. De la cameraman şi fanfară la invitaţii din platou, nimeni nu scapă nedăscălit.

5. Occident : Oricare ar fi pasiunea ta, trebuie să începi de jos.

Oricare ar fi pasiunea ta, trebuie să începi de jos. Dacă te interesează publicitatea, fii gata să devii o sticlă de ketchup cu normă întreagă.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here