Fukushima, mon amour

0
809
Unde: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez, Bd. Dacia 77)

Cand: 16 Aug 2017

O gheişă pe nume Satomi refuză să-şi părăsească ţinutul natal după cutremurul ce a zguduit Japonia în anul 2011, afectând grav Fukushima. Este singura ce are curajul de a mai rămâne în zonă. Ea vrea cu orice preţ să se reîntoarcă la ruinele casei sale. I se alătură Marie, o tânără din Germania, ajunsă în regiunea Fukushima alături de alţi voluntari ai organizaţiei Clowns4Help. Deşi fac parte din culturi diferite, între cele două se formează o legătură puternică. Povestea lor este surprinsă în filmul Fukushima, mon amour.

Fukushima, mon amour este un film alb-negru care surprinde farmecul unei prietenii feminine într-o perioadă grea din istoria recentă a Japoniei. Pelicula plină de sensibilitate i-a adus regizoarei Doris Dörrie aprecierea criticilor de la Berlinale. Maggie Lee, de la Variety susţine că filmul regizoarei Doris Dörrie oferă o perspectivă excentrică şi înviorătoare asupra unui subiect dificil, sugerând că publicul şi, poate chiar victimele, au nevoie uneori de o pauză de la suferinţă şi milă.

Doris Dörrie este fascinată de Japonia. O parte dintre cele 25 de călătorii făcute până acum în această ţară au inspirat-o în realizarea altor filme -- A Fisherman and His Wife şi Enlightenment Guaranteed.

Filmul va putea fi văzut la Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez) din data de 16 august 2017.

Puteţi cumpăra bilete de pe Eventbook sau din librăriile partenere – Kyralina şi Humanitas, dar şi de la casieria cinematografului Elvira Popescu.

Recuerdos de Fukushima | Tráiler - VOS | StyleFeelFree

LYTE video

Citeşte şi O fată ca tine, 6 scurtmetraje din Japonia şi Păpădiile

O fata ca tine – Lagarul supravegheat de cainele de paza al democratiei

6 scurtmetraje din Japonia, apreciate la Kinofest 2016

Papadiile – Iubiri stranii in Japonia

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here