Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt

Unde: Matei Vişniec
Cand: 18 Apr 2015
Ora:19:00
0
964

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt este o piesă scrisă de Matei Vişniec, adaptată la unteatru pentru o reprezentaţie minimalistă de regizoarea Cătălina Buzoianu, ce a pariat pe impactul vizual şi emoţional oferite de un spaţiu neconvenţional.

Piesa de teatru prezintă relaţia unui cuplu pentru care un one-night stand va deveni o relaţie plină de simboluri mistice referitoare la perechea primordială. Dramatismul şi umorul sunt întreţinute de cei doi actori, Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa. Ei vor pune în scenă cele mai frumoase zile din viaţa unui saxofonist năucit de prezenţa feminină ivită, după o noapte de pomină, în apartamentul său.

Măgulit de laudele aduse talentului său muzical, dar intrigat şi de anumite detalii povestite de aceasta, legate de noaptea în care s-au cunoscut, el îi cere să rămână. Profitând ghiduş de amnezia lui, ea iniţiază un joc suprarealist, din care nu lipsesc jazz-ul, aluziile referitoare la miturile indiene despre iubire şi moarte sau misterioasele sunete venite din apartamentul vecin.

La unteatru nu se intră cu bilet. La finalul reprezentaţiei, fiecare spectator va decide suma prin care îi va răsplăti pe actori.  

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here