Fruitvale Station

0
622

Fruitvale Station este un film inspirat  dintr-un caz adevărat și foarte mediatizat în Statele Unite, este vorba de uciderea unui tânăr negru de 22 ani, Oscar Grant, (Michael B. Jordan), ucis de polițiști în noaptea Anului Nou din 2009. Cazul este dramatizat cu succes de regizorul Ryan Coogler, transformând această poveste mai degrabă potrivită pentru un documentar într-o dramă apreciată la Sundance în 2013.

Filmul prezintă ultima zi din viața lui Oscar. Când se trezește în dimineața zilei de 31 decembrie, acesta decide să fie o persoană mai bună pentru mama, iubita și fiica sa de 4 ani. Pe parcursul zilei întâlnește în drumul lui prieteni, membri ai familiei, dar și străini, care scot la iveală un tânăr cu un potențial mai mare decât lăsa el să se vadă. După miezul nopții, Oscar este prins într-o încăierare la metrou, iar doi ofițeri de poliție sunt chemați pentru a remedia conflictul. În urma excesului de zel, unul dintre ofițeri, îl împușcă mortal pe tânăr.

Filmul a fost apreciat atât la ediția Festivalului de Film de la Sundance de anul acesta, unde a câștigat premiile Grand Jury Prize și Audience Award, cât și zilele acestea la Festivalul de Film de la Cannes unde concurează la secțiunea Un Certain Regarde. Filmul este debutul cinematografic al regizorului Ryan Coogler.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here