Frankenweenie

0
833

Frankenweenie este al doilea film Tim Burton cu premiera in 2012, dupa Dark Shadows, si a treia animatie burtoniana, dupa comedia muzicala The Nightmare Before Christmas (la care a semnat scenariul) si Corpse Bride (regia).

Frankenweenie este de fapt un remake Tim Burton dupa Tim Burton, pentru ca foloseste scurt metrajul sau mai putin cunoscut cu acelasi nume din anul 1984. Acest remake animat in regim de lung metraj va asigura vizibilitate simpaticii povesti horror – SF a scurtmetrajului.


Povestea il urmareste parodic dar si ca un omagiu pe Victor Frankenstein, eroul romanului horror clasic scris de Mary Shelley in 1818. Frankenstein, inca un copil, isi pierde intr-un accident de masina catelul (Sparky) si decide sa il readuca la viata folosindu-se de puterea stiintei. Reuseste, insa rezultatul ii depaseste asteptarile, pentru ca noul Sparky ajunge sa ingrozeasca intreg orasul. Perseverentul Victor Frankenstein nu renunta si isi asuma urmatoarea provocare: cum sa ii faca pe cei din jur sa il accepte pe Sparky.

Frankenweenie va fi primul lung-metraj alb negru lansat IMAX 3D, ca si primul film stop-motion in IMAX 3D.

Puteti urmari scurt metrajul Frankenweenie din 1984, ca si trailerul filmului din 2012, in galeria video de mai jos.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here