Francesca da Rimini

0
573

Episodul din Infernul lui Dante despre amantii damnati Francesca si Paolo i-a inspirat compozitorului Ricardo Zandonai opera remarcabila Francesca da Rimini, montata pentru a doua oara pe scena The Metropolitan Opera House din New York. Spectacolul va fi transmis live la The Light Cinema (Liberty Mall) pe 16 martie 2013, de la ora 18:00.

Rolurile principale sunt interpretate de soprana Eva-Maria Westbroek (Francesca) si de tenorul Marcello Giordani (Paolo). Baritonul american Mark Delavan evolueaza in rolul diformului Gianciotto, sotul pe care Francesca nu si-l doreste si pe care il insala cu fratele lui, Paolo Il Bello. Tenorul Robert Brubaker este Malatestino, cel a carui gelozie declanseaza finalul tragic al povestii.

Producatorul spectacolului, Piero Faggioni (care a semnat si montarea din 1984 a operei) reuseste sa creeze o lume fabuloasa, dramatica, in consonanta cu tragismul destinelor personajelor.

Spectacolul dureaza 4 ore, iar biletele pentru eveniment, in valoare de 70 RON, se pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema (Liberty Mall). Tot aici sunt puse in vanzare abonamentele pentru intreaga serie de transmisiuni live ale celor 12 spectacole de opera de la The Met (difuzate in perioada 13 octombrie 2012-27 aprilie 2013), in valoare de 700 RON.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here