Fir’mituri

Unde: Lia Bugnar
0
881

Fir'mituri este inca o piesa ce marcheaza chimia creatoare a Liei Bugnar si Dorinei Chiriac, ca dramaturg, respectiv regizor. Ca si cu ocaziile altor colaborari – Noi 4 sau O piesa desantata  cele doua reusesc sa inchege o poveste simpla, dar puternica, care are nevoie doar de o ora pentru a va pune pe ganduri.

In cuvintele autoarei, Fir'mituri a fost scrisa in doua zile la rugamintea unor prieteni si este descrisa intr-un mod cel putin inedit de aceeasi Lia Bugnar: [..] e o felie de piine cu magiun. Sau o farfurie de galusti cu prune. Sau un cotor de varza. Sau punga pe care te-ai dat vreodata pe derdelus in lipsa de sanie. Sau ata care-ti unea manusile cu un deget ca sa nu le mai pierzi si pe-alea (sper ca n-am fost singura cu manusile unite intre ele de o ata trecuta pe dupa git).

Concret, piesa descrie reuniunea a trei surori crescute intr-o atmosfera foarte severa de catre tatal lor preot. Otta, Cella si Mezza s-au adaptat fiecare in propriul mod la mediul copilariei, moduri pe care spectatorii sunt invitati sa le urmareasca si intepreteze asa cum doresc.

Fir'mituri se joaca atat in cafeneaua Godot, cat si in cadrul Teatrului LUNI de la Green Hours, sub marca careia a fost realizata.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here