Filmul “When the Cat Comes” la Fiction Tuesdays (Centrul Ceh)

0
539
Unde: Centrul Ceh, Bucuresti

Cand: 13 Mar 2018
Ora:20:00

When the Cat Comes (Premiul special al juriului în cadrul festivalului de la Cannes, ediţia din 1963) face parte din categoria filmelor care au marcat Noul Val Cehoslovac, filme pe care le poţi vedea în fiecare marti, de la 20:00, la Centrul Ceh, în cadrul Fiction Tuesdays. When the Cat Comes va fi proiectat pe 13 martie. Intrarea este gratuită. Subtitrarea este în limba engleză.

Timp de şase săptămâni, începând cu data de 27 februarie 2018, cinefilii vor putea vedea filme iconice pentru cinematografia cehoslovacă din anii ’60, ’70 şi ’80. Unul dintre acestea este şi filmul When the Cat Comes, regizat de Vojtech Jasny. Pelicula ia forma unei poveşti fantastice având influenţe psihedelice. În centrul poveştii este un bătrân pe nume Oliva, care adoră să le spună copiilor tot felul de istorisiri suprarealiste, făcându-i să creadă în fantasmagorii.

Una dintre poveştile preferate ale bătrânului Oliva este legată de tinereţea lui, mai precis de anii în care a fost un marinar aventurier. Acţiunea poveştii include un naufragiu pe o insulă unde locuia frumoasa Diana cu a ei pisică magică. Pisica purta mereu ochelari de soare. Când i se dădeau jos ochelarii de soare, pisica îşi dezvăluia adevărata putere – aceea de a-şi schimba culoarea ochilor pentru a reflecta gândurile şi trăirile ascunse ale celor din jur: roşu pentru îndrăgostiţi, mov pentru ipocriţi, galben pentru laşi, gri pentru cei nedrepţi.

Trecutul fantastic revine în prezentul lui Oliva în ziua în care un circ ambulant soseşte în orăşelul său. Frumoasa asistentă a magicianului are o pisică specială, ce dezvăluie aceleaşi puteri magice pe care le deţinea şi pisica Dianei, amintind astfel de insula din tinereţea lui Oliva.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here