Filmele toamnei

0
770

Din premierele anuntate pana acum pentru aceasta toamna, am selectat cinci filme must-see, in afara filmului lui Woody Allen, Midnight in Paris, si documentarului lui Wim Wenders, Pina, ambele care au avut deja premiera in Romania la inceputul lui septembrie. Trailere celor cinci le poti vedea mai jos. Asadar, filmele sunt:

 

* Drive,cu premiera pe 16 septembrie, este filmul pentru care regizorul Nicolas Winding Refn (Valhalla Rising, Bronson) a castigat premiul pentru cel mai bun regizor la Cannes in acest an. Se anunta un film de actiune cu adevarat reusit.

Drive povesteste avatarurile lui Driver (Ryan Gosling) un cascador care lucreaza la Hollywood in timpul zilei, iar noaptea munceste ca sofer.

Starurile filmului sunt Ryan Gosling (The Ides of March, Crazy. Stupid. Love, The Notebook), Carey Mulligan (Wall Street: Money Never Sleeps, An Education, Pride&Prejudice), Bryan Cranston (Larry Crown, The Lincoln Lawyer, Little Miss Sunshine), Ron Perlman (Hellboy, The City of Lost Children).

   
   

* Melancholia este noul film al lui Lars von Trier (Antichrist, Dogville, Dancer in The Dark, Breaking the Waves, The Element of Crime) si cu asta am spus totul. Stilul lui este atat de personal incat stiti deja daca veti merge sau nu sa-l vedeti. Premiera are loc pe 30 septembrie.

Melancholia este un film psihologic care descrie in oglinda starile prin care trec doua surori in asteptarea coliziunii Pamantului cu o alta planeta. Spre deosebire de Claire (Charlotte Gainsboug), o persoana cu asteptari si aspiratii normale, sora ei Justine (Kirsten Dunst) este o fire melancolica si depresiva.

Ca si DriveMelancholia a fost premiat la Cannes: Kirsten Dunst a primit premiul pentru cea mai buna interpretare feminina. In film mai joaca Charlotte Rampling, John Hurt, Kiefer Sutherland, Stellan Skarsgård  (un obisnuit al filmelor lui von Trier: Dogville, Dancer in the Dark, Breaking the Waves etc) si Alexander Skarsgård (actorul din serialul de televiziune despre vampiri, True Blood, fiul lui Stellan Skarsgård).

Pentru mai multe detalii despre film, citeste in Postmodern aici.

* Contagion are premiera pe 30 septembrie, la fel ca si Melancholia. Asemanarile nu se termina aici. Filmul spune povestea oamenilor confruntati cu posibilitatea extinctiei rasei, la fel ca si Melancholia, de data asta provocata de o epidemie. Filmul este regizat de Steven Soderbergh, care are la activ un amestec de filme comerciale si filme de autor (Ocean's Eleven, Traffic,  un fragment din Eros, Che, Solaris, Erin Brockovich, Kafka). Regizorul a anuntat de curand ca va parasi arta filmului pentru a se dedica picturii.

Action-thriller-ul Contagion, are un line-up impresionant de actori, motivul pentru care apare si in selectia noastra: Gwenyth Paltrow, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Marion Cotillard, Kate Winslet.

   

* La piel que habito, un nou film exotic si nebun semnat Pedro Almodóvar (Los abrazos rotos, Volver, Hable con ella, Todo sobre mi madre, Kika, Tacones lejanos, Atame!), are premiera pe 4 noiembrie. Filmul descrie obsesia unui chirurg plastician care incearca sa dezvolte un tip de piele rezistent oricarui soc. Subiectul testelor lui este o femeie misterioasa, cheia obsesiei lui.

Rolurile principale sunt jucate de Antonio Banderas, care a si debutat in filmele lui Almodóvar inainte de a se consacra la Hollywood, Elena Anaya (Hable con ella, Sex and Lucia) si Marisa Paredes (Todo sobre mi madre).

 

   

* Moneyball este un film biografic-drama despre lumea baseball-ului si, in general, despre cea a afacerilor. Este regizat de Bennett Miller (al doilea film al sau dupa Capote in 2005), iar rolurile principale sunt interpretate de Brad Pitt, Jonah Hill (Super Bad, The Invention of Lying), Robin Wright (New York, I love you, Forrest Gump, serialul TV Santa Barbara) si Philip Seymour Hoffman (The Big Lebowski, Capote, The Ides of March, Synecdoche, New York, Magnolia). Revista americana Rolling Stone incadreaza filmul la categoria dynamite stuff. Premiera este pe 25 noiembrie. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here