Filme indiene de arta si documentare proiectate in cadrul festivalului Namaste India 2017

0
3047
Unde: Cinema Elvira Popescu (Bd. Dacia nr.77)

Cand: 12 Jun - 13 Jun 2017 Ora:18:30

Filmele indiene de artă pot fi văzute în zilele de 12 şi 13 iunie 2017, la Cinema Elvira Popescu. Aici vor fi proiectate două lungmetraje premiate la Berlinale şi două documentare despre regiuni şi coumunităţi mai puţin cunoscute din India. Peliculele fac parte din agenda festivalului anual dedicat culturii indiene – Namaste India.

Unul dintre lungmetraje a primit Ursul de Aur la Berlin, în 2007 şi are în rolul principal o actriţă din România – Catinca Untaru, ce va fi prezentă pentru o discuţie la finalul proiecţiei, alături de Andreea Diana Tănăsescu, directorul de casting. Este vorba despre filmul The Fall (Legende pentru viaţă), care prezintă o poveste despre forţa imaginaţiei în momentele dificile. Povestea îi are ca protagonişti pe un alpinist rănit şi o fetiţă cu mâna fracturată. Cei doi se întâlnesc în salonul unui spital din suburbia oraşului Los Angeles , unde alpinistul îi spune o istorisire fantastică legată de cinci eroi mitici.


LYTE video

Cei dornici să vadă peisaje spectaculoase din zonele rurale ale Indiei pot veni la filmul Fortăreaţa, a cărui acţiune se petrece într-unul dintre cele mai frumoase locuri din regiunea Konkan. Filmul spune poveste unui băiat de 11 ani care trebuie să se adapteze la noi condiţii de viaţă, după ce moartea tatălui său îi obligă pe el şi pe mama lui să se mute într-un mic sat. Această poveste despre adaptare şi maturizare este relatată din perspectiva adultului ce îşi revizitează trecutul şi retrăieşte atmosfera zilelor din anotimpul ploios, în care se petrece şi acţiunea filmului. Pelicula a primit Ursul de Aur la Berlinale, în 2014.

Killa | Official Trailer

LYTE video

Lumea unuia dintre cele mai vechi triburi ale Indiei este prezentată în documentarul Vântul în câmpul de maruwa. Vei afla poveştilor oamenilor din tribul Toto şi vei admira peisajele din jurul unui sat aflat la graniţa cu Bhutanul.

THE WIND IN THE MARUWA FIELD - TRAILER

LYTE video

După filmul documentar Vântul în câmpul de maruwa va mai fi proiectat unul, dedicat unui teritoriu enigmatic, puţin explorat, din vestul Indiei – desertul Little Rann din Kutch. Această regiune este prezentată în documentarul Survey Number Zero (Inspecţia cu numărul zero). Poveştile şi dramele sunt derulate prin ochii a trei femei ce produc sare.

SURVEY NUMBER ZERO TRAILER

LYTE video

Program:

Luni, 12 iunie, ora 18:30 – Fortăreaţa

Luni, 12 iunie, ora 20:45 – Documentarele: Vântul în câmpul de maruwa şi Inspecţia cu numărul zero (Survey Number Zero)

Marţi, 13 iunie, ora 20:00 – Legende pentru viaţă (The Fall)

Preţul biletelor:

Tarif întreg: 15 lei pentru un bilet şi 50 lei pentru un carnet de 5 bilete.
Tarif redus pentru studenţi, pensionari, abonaţi ai mediatecii: 10 lei pentru un bilet şi 30 lei pentru un carnet de 5 bilete.
Tarif super-redus pentru copii sub 12 ani: 5 lei
Tarif acces copil + părinte: 10 lei
Reducerile se aplică doar la casa de bilete a cinematografului, la prezentarea unei legitimaţii valabile.
Biletele pot fi achiziţionate de la casieria cinematografului Elvira Popescu, de pe site-ul Eventbook şi din librăriile partenere ale Eventbook.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here