Filme de dans – made in RO

0
1581
Unde: Linotip – Centru Independent Coregrafic (Str. Ion Brezoianu 23-25)

Cand: 26 Nov 2017
Ora:20:30

În cazul în care ai ratat ediţia din 2017 a Bucharest International Dance Film Festival, mai ocazia de a vedea filmele din competiţia dedicată regizorilor şi coregrafilor autohtoni pe 26 noiembrie, de la ora 20:30, în cadrul Linotip – Centru Independent Coregrafic. Evenimentul Filme de dans – made in RO include 7 scurt-metraje care îmbină tehnicile filmului experimental cu dansul contemporan.

Cele 7 filme scurte sunt:

GOLDEN BOIPremiul pentru Cel mai bun film românesc în cadrul BIDFF 2017

2:50’, r: Corina Andrian, c: Maria Beatrice Tudor, Mariana Gavriciuc
Scurt-metrajul invită la explorarea sineului prin intermediul simţurilor. Coregrafia devine o regăsire a individualităţii în univers.

 

ADORE, 4:05, r: Cristian Fierbinţeanu, c: Gabriela & Cristian Fierbinţeanu

Folosind imagini suprarealiste, regizorul filmului creează o alegorie a dependenţelor noastre, ce ne îndreaptă spre obiectele adorării. Mantrele asociate ezoterismului oriental sunt adaptate la dorinţele profane ale omului contemporan.

 

GAMELAN, 7:02’, r: Cornelia Nicolăeasa, c: Andrea Gavriliu & Ştefan Lupu

Cuplul şi competiţia cu propria persoană sunt temele acestui film scurt.

 

FINIFUGAL, 3:10’, r: Dumitrana T. Lupu, c: Simona Dabija & Alexandru Bordea

Ce se întâmplă când o persoană încearcă să despartă două suflete-pereche? O întrebare la care pot răspunde mişcările corpului în timpul dansului.

 

MOMO SANNO: FREE SOUL, 5:28’, r: Franz Galo, c: Momo Sanno

Prin acest film vei descoperi un portret al coregrafului Momo Sanno. Locurile din Bucureşti, oraşul său natal, devin scena readucerii în prezent a copilăriei şi a începuturilor în lumea dansului.

 

UPSTAIRS: SENSES, 6:04’, r: Alina Uşurelu, c: Cristina Lilienfeld & Istvan Teglas

Clădirile iconice sau ruinele năpădite de vegetaţie ale Bucureştiului intră în relaţie cu mişcările corpului din timpul dansului. Vei (re)descoperi astfel oraşul prin simbioza dintre corp şi arhitectură, într-un spectacol vizual straniu.

 

SONDER, 12’, r& c: Simona Deaconescu

Halucinantul unei realităţi bizare în care au nimerit personajele este exprimat printr-o coregrafie a minţilor acaparate de trăiri ce au evadat brusc din inconştient. Dansul reflectă stările abisale ce împing personajele la graniţa cu delirul.

Intrarea la eveniment este liberă.

Citeşte şi 8 filme care îmbină filmul experimental cu dansul contemporan

Mr. Gaga – Un monstru sacru al dansului contemporan

8 filme scurte care imbina experimentul vizual cu dansul contemporan, vazute la Bucharest International Dance Film Festival 2017

Mr. Gaga – Un monstru sacru al dansului contemporan

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here