Festivalul Salzburg in Bucuresti prin transmisiuni live: Boema si Flautul Fermecat

0
684

Singurul cinematograf din zona de nord a Bucurestiului, Grand Cinema Digiplex, va trasmite live in august doua spectacole de opera de la Festivalul de la Salzburg, unul din cele mai valoroase festivaluri de muzica din Europa, cu o traditie de peste 90 de ani.

Intr-o vara uscata cultural, cei ramasi in Bucuresti vor putea vedea trei spectacole clasice pentru iubitorii de opera:  Boema lui Giacomo Puccini (1 august) si opera lui MozartFlautul Fermecat(13 august). Spectacolele deja sunt "sold out" la Salzburg, semn ca sunt foarte asteptate de publicul prezent la Festival.

Pe langa cele doua spectacole transmise live, pe 24 august cinematograful va proiecta de la ora 20:00 o inregistrare din 2008 de la acelasi Festival, cu spectacolul Romeo si Julieta de Charles Gounod.

Opera lui Puccini va fi transmisa live, la Digiplex, miercuri 1 August, incepand cu ora 20:30. Spectacolul in patru acte, dirijat de Daniele Gatti, va fi transmis live si de Radio Romania Muzical. Poti asculta mai jos intreaga opera intr-o inregistrare din 1979, dirijor Carlos Kleiber.

Flautul Fermecat va fi in transmisiune directa, tot la Digiplex, luni 13 august, incepand cu ora 20:00. Compusa de Mozart cu ajutorul libretistului Emanuel Schikaneder in anul 1791, opera va fi dirijata de catre unul din cei mai mari dirijori contemporani, Nikolaus Harnoncourt. Poti urmari mai jos uvertura operei dirijata de Harnoncourt.

Biletele costa 70 lei.

Pentru spectacolul Romeo si Julieta de pe 24 august, nefiind o transmisiune live, biletele vor costa 55 lei.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentBob Dylan – Long Distance Operator
Următorul articolSarah Vaughan – Take the A Train
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here