Festivalul Național de Teatru (FNT) 2022 – ediția XXXII


Cand: 05 Nov - 13 Nov 2022
0
226
FNT 2022

Spectacolele, evenimentele și manifestările incluse în programul Festivalului vor fi subsumate temei FNT 2022 – Granițe fragile. Istorii fluide. Echipa curatorială a FNT 2022 a selectat pentru această ediție exclusiv spectacole produse în stagiunea trecută, 2021-2022, ce vor putea fi urmărite în perioada 5-13 noiembrie 2022 în București.

Găsești lista spectacolelor din România, cât și a celor invitate din străinătate, pe care le vei putea vedea la FNT 2022 pe aici pe site-ul oficial al Festivalului Național de Teatru.

„Într-un timp al convulsiilor socio-politice, într-un timp în care apartenența la națiune și la valorile naționale se rescrie continuu din perspectiva turbulentelor istorii colective și individuale, FNT 2022 intenționează să exploreze plasări și de-plasări estetice, sociale, conceptuale, așa cum sunt ele reflectate de artele performative locale.

Mai mult decât oricând, coliziunile sociale și spirituale ale prezentului confruntă artele performative cu noi atitudini, intervenții lucide, critice și empatice. Mai necesară decât «în vremuri de pace», întrebarea despre rostul artei într-o societate polarizată și epuizată de contradicții se cere formulată sonor și integrată în actul creației.”

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here