Festivalul International de Teatru de la Sibiu


Cand: 07 Jun - 16 Jun 2013
0
792

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc între 7 şi 16 iunie,  în ediție aniversară, cea cu numărul 20, și prezentând publicului 350 de evenimente de teatru, muzică, dans, circ, spectacole de stradă, spectacole de lectură, proiecţii de film, expoziţii sau ateliere.

Companii din peste 70 de ţări vor fi prezente la Sibiu pe durata evenimentului, iar pentru câteva dintre reprezentaţii biletele deja sunt sold out (spectacolul Faust în regia lui Silviu Purcărete sau Woyzeck, în regia lui Vlad Massaci – Théâtre d’Esch).

Franţa este ţara invitată a festivalului în 2013Pe lângă multitudinea de artişti francezi – printre care Théâtre de l’Europe Odéon, le Théâtre du Soleil, compania de dans Alain Buffard, Compania Les Goulus, Divine Quincaillerie, Kabaret de poche sau U Teatrino, unii dintre aceştia aflaţi în premieră în România – programul dedicat Franţei va include mai multe proiecţii de film sau piese de teatru (Molière – 1978, spectacolul Les Éphémères – 2009) şi organizarea unei librării franceze.

De asemenea, Sibfest dedică în 2013 câte un secțiune culturilor poloneză, japoneză, rusă, spaniolă, coreeană şi germană, fiecare ţară fiind reprezentată de un program propriu – te aşteaptă, de pildă, un spectacol audio polonez în care instrumentul muzical va fi .. o masă, sau proiecţiile unor filme ruseşti de excepţie, pe lângă spectacole ca Nunta de A. P. Cehov sau Iluzii de Ivan Vîrîpaev, care vor fi prezente în cadrul festivalului.

Programul este foarte diversificat, iar site-ul festivalului este bine pus la punct, aşa că pentru mai multe informaţii despre fiecare dintre secţiuni (dans, muzică, film, teatru, expoziţii..), ca şi pentru a afla programul evenimentelor pe zile, poți să îl accesezi.

De asemenea, vei avea parte și de muzică live: la Sibfest 2013 vor concerta Robin and the Backstabbers, Loredana, Şuie Paparude, Vunk, vor avea loc concerte de muzică transilvăneană veche (orgă), concerte de muzică elisabetană (Ensemble Renaissance din Serbia), un concert simfonic, de închidere a stagiunii Filarmonicii de Stat din Sibiu, pe lângă alte performance-uri pe care le găseşti listate pe site-ul Sibfest.

Sibfest este considerat cel mai complex festival de acest tip din România, situându-se ca amploare pe locul trei în Europa (după Festivalul Internaţional de la Edinburgh şi cel de la Avignon). Ediţia de anul trecut a reunit peste 2500 de artişti internaţionali, iar anul acesta nu se lasă mai prejos.

Informaţiile despre bilete, ale căror preţuri variază între 5 şi 40 de lei, găseşti pe site-ul Eventim.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here