Festivalul international de foarte scurt metraj 2018

0
750
Unde: Cinema Elvire Popesco

Cand: 02 Jun - 03 Jun 2018

În fiecare an, la Cinema Elvire Popesco vara începe cu filme ce nu depăşesc 4 minute, prezentate în cadrul Festivalului internaţional de foarte scurt metraj. Însă aceste 4 minute le sunt suficiente celor plini de originalitate pentru a te surprinde, amuza, şoca ori sensibiliza. În Bucureşti, ediţia din 2018 a Festivalului internaţional de foarte scurt metraj va avea loc în zilele de 2 şi 3 iunie.

Cei dependenţi de filmele scurte pot vedea ce le trece prin cap regizorilor de pe toate continentele atunci când vor să facă un pariu cu ei înşişi pentru a-şi demonstra că pot fi creativi atunci când trebuie să te impresioneze în doar 4 minute. În cele 100 de filme selectate vor fi abordate toate genurile, de la ficţiune la animaţie sau videoclip.

Festivalul include mai multe secţiuni: Competiţia internaţională, Competiţia Paroles de Femmes, Selecţia familială şi Competiţia românească. În competiţia internaţională vor concura 41 de filme scurte, de pe toate continentele, iar în cea românească au intrat 15 filme.

Cei interesaţi de modul în care feminitatea este reprezentată, percepută şi modelată în societăţile din întreaga lume sunt invitaţi să vadă filmele din selecţia Paroles de Femmes. Părinţii şi copiii îşi pot alege preferaţii din calupul de filme dedicat lor în secţiunea intitulată Selecţia familială.

Filmele din acest festival abordează teme precum relaţia de cuplu, discriminarea, corupţia, feminismul, relaţiile din cadrul familiei, revolta sau negocierea dintre propria realitate şi mediul social.

Premiile oferite:

Competiţia internaţională – câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 9 iunie, ora 20, la Paris

 • Marele premiu: 1500€
 • Premiul pentru originalitate: 500€
 • Premiul pentru animaţie: 500€
 • Premiul publicului: 500€
 • Premiul Œil de Links – Canal+: achiziţionarea drepturilor de difuzare pe Canal+

Competiţia Paroles de Femmes – câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 9 iunie, ora 18, la Paris

 • Premiul pentru Drepturile femeii: 1000€

Competiţia românească – câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 10 iunie, ora 18.30, la Cluj-Napoca

 • Marele premiu: trofeu şi premii din partea Orange
 • Premiul pentru animaţie: trofeu şi premii din partea Orange
 • Menţiunea specială a juriului : trofeu şi premii din partea Orange
 • Premiul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei : 250€ şi o tabletă
 • Premiul publicului : trofeu şi premii din partea Orange

Premiile publicului pentru Selecţia Internaţională şi pentru Selecţia Românească sunt decernate după numărarea voturilor venite din partea spectatorilor din întreaga lume, respectiv din întreaga ţară. Câştigătorii sunt anunţaţi pe website-ul festivalului.

Un bilet costă 10 lei/calup. Poţi cumpăra bilete online de pe Eventbook sau poţi alege să le cumperi din librăriile Kyralina şi Humanitas.

Citeşte şi articolul 7 scurtmetraje care ne-au plăcut

7 scurtmetraje care ne-au placut, vazute la Kinofest 2017

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here