Festivalul International de Film DaKINO 2013

0
733

În perioada 3 – 7 aprilie 2013  va avea loc la București cea de-a 22-a ediție a primului festival de film din România – Festivalul Internațional de Film DaKINO. Această ediție are programate proiecțiile la Noul Cinematograf al Regizorului Român, Grand Cinema Digiplex și Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

Competiția DaKINO  pentru desemnarea Celui mai bun film de scurtmetraj ficțiune include o serie de filme selectate de criticul de film Irina-Margareta Nistor. Publicul va avea și el un cuvânt de spus, Cel mai bun documentar urmând să fie ales prin vot dintre filmele secțiunii Brilliant Docs. 

Pe lângă proiecții, vor fi organizate sesiuni de întrebări și răspunsuri și workshop-uri adresate elevilor – programate pe 4 și 5 aprilie la Casa Artelor și NCRR – dar și alte proiecte pentru copii ale căror detalii urmează să le aflăm.

În deschiderea festivalului – ce are loc miercuri, 3 aprilie, la Grand Cinema Digiplex de la ora 20:00 – va fi proiectat în premieră în România filmul A Late Quartet (Yaron Zilberman, 2012), cu Philip Seymour Hoffman, Christopher Walken și Catherine Keener

Tot în cadrul DaKINO vei putea urmări în avanpremieră filmele A perdre la raison (joi, 4 aprilie, 20:00) și Beasts of the Southern Wild (sâmbătă, 6 aprilie, 20:30). 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here