Festivalul International de Film Bucuresti – editia 2013


Cand: 15 Apr - 21 Apr 2013
0
1034

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Film București se va desfășura în perioada 15 21 aprilie 2013 la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Sala Elvira Popescu și alte locații ce urmează a fi anunțate.

În deschiderea ediției 2013 a B-est IFF (15 aprilie 2013) va fi proiectat în avanpremieră thriller-ul The Hunt, al regizorului danez Thomas Vinterberg (The Celebration, It's All About Love). 

Debutând în anul 2005, B-est IFF a înființat prima mare competiție de lungmetraj desfășurată în București. Cea mai importantă secțiune a festivalului este competiția principală, la care vor participa 8 filme alese din cele 100 înscrise în total. Competiția din 2013 a B-est IFF include și o producție românească – e vorba de debutul regizoarei de scurtmetraje Iulia Rugină – Love Building, un film în care joacă Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, în primul său rol principal de după filmul Occident (2002). 

Celelalte șapte titluri aflate în competiție sunt următoarele:  Blancanieves/ Albă ca Zăpada (Pablo Berger, 2012); Compliance/ Supunere (Craig Zobel, 2012); Epilogue / Epilog (Amir Manor, 2012); Sightseers/ Excursioniștii (Ben Wheatley, 2012); The Color of the Chameleon / Culoarea cameleonului (Emil Christov, 2012); Wrong / Greșit (Quentin Dupieux, 2012). 

 

Programul complet al festivalului este disponibil aici. Printre filmele proiectate la ediția 2013 se numără: 

Searching for Sugar Man câștigătorul premiilor BAFTA și Oscar pentru Cel mai bun documentar

On the Road – adaptarea romanului lui Jack Kerouac

Superstar cea mai nouă producție a lui Xavier Giannoli, aflat în competiția Festivalului de Film de la Veneția în 2012

Cesare deve morire/ Caesar Must Die – film premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 2012, proiectat în premieră absolută în România

Antiviral – debutul în lungmetraj al lui Brandon Cronenberg, fiul regizorului David Cronenberg; filmul a fost prezentat la Cannes în secțiunea Un certain regard (2012)

360 – cel mai nou film al regizorului Fernando Meirelles (City of God, The Constant Gardener), cu Anthony Hopkins, Rachel Weisz și Jude Law

Le grand soir – o comedie absurdă, semnată Gustave de Kervern și Benoît Delépine (Aaltra), care a obținut Premiul Special al Juriului la secțiunea Un certain regard (Cannes 2012)

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here