Festivalul International de Film Arkadia ShortFest 2018

0
959
Unde: Plaja din Corbu (judetul Constanta)

Cand: 15 Aug - 18 Aug 2018

Festivalul internaţional de film Arkadia ShortFest se mută la malul mării, pe plaja din Corbu, judeţul Constanţa, după ce timp de patru ani a pus zona industrială din Băicoi pe harta celor interesaţi de evenimentele culturale alternative. Aşadar, între 15 şi 18 august 2018, după ce vei privi soarele colorând valurile la apus te vei bucura de o selecţie de scurt-metraje care îţi arată cum este definită originalitatea în imaginarul cineaştilor nonconformişti de pe toate continentele.

Ce-a de-a cincea ediţie a festivalului va avea loc într-un spaţiu special amenajat în apropierea UnBar. Filmul care va deschide festivalul este Loving Vincent. După acest film, vei putea vedea o selecţie de scurt-metraje premiate la ediţiile trecute.

Ediţia din 2018 include 2 secţiuni: secţiunea competiţională, dedicată filmelor studenţeşti, şi o secţiune în afara competiţiei. În cele 2 secţiuni vei putea vedea 23 de scurt-metraje (8 în secţiunea competiţională şi 15 în afara competiţiei). Filmele au fost realizate de regizori tineri din 12 ţări: Spania, România, Portugalia, Filipine, Franţa, Belgia, Estonia, Slovacia, Iran, Ungaria, Brazilia şi Marea Britanie. Câştigătorul va fi desemnat de un juriu format din: Ionuţ Mareş, Georgiana Muşat şi Bogdan Th. Olteanu.

Vei mai avea parte de o surpriză în cadrul acestei ediţii. Este vorba despre o secţiune specială denumită Focus: Academy of Performing Arts Bratislava, care include cele mai bune filme scurte realizate de studenţii slovaci.

Festivalul va fi închis de proiecţia filmului Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă, în prezenţa regizorului, actorilor şi a producatorului.

 

Spaţiul desfăşurării festivalului va include şi o zonă dedicată expoziţiilor de artă contemporană, workshop-urilor şi altor activităţi distractive prietenoase cu natura unei plaje sălbatice. Dacă îţi plac şi petrecerile pe plajă după nişte filme bune, vei avea încă un motiv să vii la Arkadia ShortFest 2018. Organizatorii ţi-au pregătit DJ set-uri de vară.

Preţul unui abonament este de 50 RON. Preţul unui bilet de o zi este de 20 RON. Localnicii din Corbu (pe baza buletinului) şi copiii având mai puţin de 14 ani vor avea acces gratuit. Poţi veni şi cu animalul de companie. Găseşti biletele online, pe Eventbook, sau în librăriile Humanitas şi Kyralina.

Mai multe detalii legate de program, transport şi cazare pot fi găsite pe site-ul oficial.

Citeşte şi Balcic – 7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să-l vizitezi

Balcic – 7 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să-l vizitezi

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here