Festivalul Hip Trip – editia 2016

0
1516

Cinefilii cu dor de ducă au din 2014 propriul festival. Se numeşte Hip Trip şi le aduce filme de ficţiune sau documentare neconvenţionale premiate (unele proiectate chiar în premieră europeană). Ediţia de anul acesta se va desfăşura între 27 şi 30 octombrie la Cinema Union şi Cinemateca Eforie din Bucureşti. Pe lângă filmele despre călătorii, participanţii vor putea beneficia şi de un workshop video interactiv cu Leon McCarron, membru al Royal Geographical Society.

La Hip Trip 2016 vor fi aduse peste 20 de filme din toate colţurile lumii. În deschiderea festivalului, spectatorii vor putea viziona El Clasico, devenit propunerea Irakului pentru Oscarul decernat celui mai bun film străin. Acest film îmbină senzaţiile date de un road trip riscant cu pasiunea pentru fotbal, spunând povestea a doi fraţi kurzi care aleg să parcurgă pe motocicletă drumul către Spania, pentru a-l putea vedea pe idolul lor, Cristiano Ronaldo. Regizorul Halkawt Mustafa a primit multe critici pozitive la Tribeca Film Festival.

El Clásico | Official Trailer [HD] Hene Films AS

LYTE video

Îţi surade ideea unui road trip în America de Sud? Atunci poţi alege filmul lui Francisco Varone, intitulat Drumul către La Paz. Regizorul spune povestea lui Sebastian, un bărbat rugat de bătrânul musulman Jalil să-l ducă până în Bolivia. Călătoria va căpăta pentru amândoi nişte semnificaţii psihologice imprevizibile.


LYTE video

Cei pentru care aventurile unei călătorii se îmbină cu experimentele dintr-un performance adus la graniţa dintre cabaret, circ şi teatru contemporan vor avea parte de filmul Căpcăunii (Les Ogres), în care Léa Fehner prezintă peripeţiile unor artişti ambulanţi.

Ogres / Les Ogres (2016) - Trailer (English Subs)

LYTE video

Cei fascinaţi de Tibet vor putea viziona filmul Cărările sufletului (Kang Rinpoche), regizat de Zhang Yang. Regizorul redă vizual trăirile din timpul unui pelerinaj de 2000 de kilometri.

Trailer Paths of the Soul by ZHANG Yang

LYTE video

De la filozofia orientală treci apoi la cea occidentală, predată de o profesoară din Paris, interpretată de Isabelle Hupert în Ce-ţi rezervă viitorul (L’avenir/Things to Come). Protagonista filmului ajunge să îşi revină după ce află că soţul ei o înşeală cu ajutorul unei călătorii în aşezarea de intelectuali revoluţionari cărora li s-a alăturat şi cel care a fost cândva unul dintre elevii ei preferaţi.

Trailer Paths of the Soul by ZHANG Yang

LYTE video

Nu vor lipsi nici poveştile de iubire. Una dintre ele se regăseşte şi în Latitudes, filmul regizorului Felipe Braga. Pelicula te poartă pe urmele unei jurnaliste de modă şi ale unui fotograf. Între aceştia se înfiripă o idilă care străbate câteva oraşe ce atrag milioane de turişti: Paris, Londra, Veneţia, Istanbul şi Buenos Aires.

Latitudes -Trailer

LYTE video

Călătoriile pot avea un rol vindecător, mai ales când este vorba despre pierderea unei fiinţe dragi. Aceasta este şi viziunea lui Mikhaël Hers în filmul Nostalgia verii (Ce sentiment de l’ete / This summer feeling). Moartea Sashei îi va apropia pe iubitul şi pe sora ei. Aceştia vor încerca să depăşească trauma călătorind împreună prin Berlin Paris şi New York.

Trailer de Ce sentiment de l’été (HD)

LYTE video

Preţul unui bilet la filmul de deschidere este de 15 lei şi de 13 lei pentru celelalte filme, dar poţi opta şi pentru varianta unui carnet de 5 bilete, care va costa 50 de lei, sau pentru un abonament full pass, care va costa 75 de lei. Accesul la workshop costă 140 de lei (doar în perioada early-bird). Biletele au fost puse deja în vânzare prin Eventbook.ro şi prin reţeaua de parteneri (Librăria Engleză Anthony Frost, Librăriile Humanitas Cişmigiu/Kretzulescu/Auchan Titan).

Poţi afla mai multe detalii despre filmele care urmează a fi anunţate şi despre programul festivalului accesând pagina oficială.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here