Festivalul Filmului Francez 2018

0
1161
Unde: Cinema Elvire Popesco

Cand: 24 Apr - 02 May 2018

Dacă vrei să vezi noile filme ale regizorilor francezi, dar şi filme-cult, poţi veni între 24 aprilie şi 2 mai 2018, la Cinema Elvire Popesco, unde va avea loc Festivalul Filmului Francez. Până pe 6 mai filmele festivalului vor călători şi la Cluj, Iaşi, Timişoara, Constanţa, Braşov, Arad şi Sfântu Gheorghe.

Noua ediţie a festivalului va coincide cu împlinirea a 50 de ani de la revoltele studenţeşti din Mai ’68, care au marcat istoria Parisului şi relaţia lui cu aspiraţiile noilor generaţii. Va exista şi o secţiune specială în care vor fi proiectate documentarele şi filmele de ficţiune din acea perioadă, care au schimbat cinematografia franceză.

Vei putea înţelege şi cum va evolua cinematografia franceză actuală datorită secţiunii competiţionale dedicate cineaştilor debutanţi sau aflaţi la cel al doilea lungmetraj. Filmele apreciate de critici şi premiate la marile festivaluri vor fi prezentate în secţiunea Panorama.

Va continua şi parteneriatul cu prestigioasa revistă Cahiers du cinema. Anul acesta, criticii de la Cahiers du cinema propun filme care surprind puternica legătură dintre teatru şi cinematografie. Selecţia lor include atât filme actuale, cât si filme clasice, în care actorul şi dinamica trupelor de teatru sunt în prim-plan.

Filmul care va deschide festivalul este comedia fantastică Madame Hyde, regizată de Serge Bozon, în care o vei putea revedea pe Isabelle Huppert alături de actorii Romain Duris şi José Garcia. Comedia te va purta din Corsica până pe străzile din Kinshasa, pe măsură ce evoluează povestea unei profesoare care dobândeşte puteri magice în urma unui accident. Aceste puteri o vor ajuta să facă faţă umilinţelor la care o supun elevii rebeli şi colegii din cancelarie. Filmul abundă în peisaje mirifice, în care poveştile reale şi cele pline de zâne se întâlnesc. Madame Hyde include în palmares Premiul pentru interpretare feminină, decernat la Festivalul de la Locarno (2017).

Mrs. Hyde / Madame Hyde (2018) - Trailer (English Subs)

LYTE video

Programul complet al proiecţiilor va fi anunţat în curând.

Biletele se pun în vânzare din data de 10 aprilie. Costul unui bilet este de 15 lei. Un carnet de 5 bilete costă 60 de lei. Poţi cumpăra bilete online de pe Eventbook sau din librăriile Kyralina şi Humanitas.

Citeşte şi Le Redoutable – Godard văzut de muza lui, Anne Wiazemsky

A Taste of Ink (Compte tes blessures) – Strigătul tatuajelor

Le Redoutable – Godard vazut de muza lui, Anne Wiazemsky

A Taste of Ink (Compte tes blessures) – Strigatul tatuajelor

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here