Festivalul European al Filmului Scurt de la Brest la Bucuresti


Cand: 14 Jun - 16 Jun 2012
0
629

Dedicat scurtmetrajelor europene de toate genurile, Festivalul din Brest (Franta) începe un parteneriat cu Institutul Francez în vara aceasta, prin programarea in Bucuresti a unor retrospective din ultimii ani la Cinema Elvira Popescu. Proiecţiile vor avea loc în prezenţa lui Massimiliano Nardulli, programator al festivalului.

Festivalul de la Brest proiecteaza in fiecare an peste 200 de scurtmetraje care exemplifica tendinte noi narative si estetice in arta cinematografica. În noiembrie 2012, va avea loc ediţia a 27-a a Festivalului European al Filmului Scurt de la Brest.

Joi, 14 iunie

19.30 Le Court métrage roumain à Brest

Prezentare de Didier Dutour și Massimiliano Nardulli – o selecţie de scurtmetraje românești care au fost văzute și apreciate la ultimele ediţii ale festivalului de la Brest.

Vineri, 15 iunie
19.00 Les Films au Long Cours

Prezentare Ludovic Henry – producţiile unei societăţi care și propune să susţină autori noi pe termen lung.

21.30 La Fémis
La Fémis (École Nationale Supérieure des Métiers de l'Image et du Son) înseamnă pentru cinematograful francez ceea ce înseamnă UNATC pentru cel român, asadar ne asteapta la Bucuresti o selecţie de filme La Femis care au trecut pe la Festivalul din Brest în ultimii ani.

Sâmbătă, 16 iunie
19.00 Voyage en Europe

O călătorie lungă și pasionantă prin cinematografia europeană printr-o selecţie de filme coup de cœur ale echipei festivalului.

21.00 Les Grands écoles de cinéma d’Europe – UNATC
Un omagiu adus UNATC-ului, un program dedicat unor regizori confirmaţi care au definit un nou mod de a face film în România. Un adevărat cadou ce se lasă (re)descoperit.

23.00 Cocotte minute
Unul dintre programele emblematice ale Festivalului din Brest de câţiva ani încoace, Cocotte minute e un moment de plăcere cinematografică absolută, un tur al Europei în filme foarte scurte, fără dialoguri.

Intrarea este libera

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here