Festivalul de Psihanaliza si Film 2013

0
911

Aflat la a doua ediție, Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film va avea loc în perioada 22-24 noiembrie la Cinema Studio, la inițiativa criticului de film Irina-Margareta Nistor. El se inspiră după European Psychoanalytic Film Festival,  care se desfășoară o dată la doi ani la Londra, sub egida regizorului Bernardo Bertolucci.

Festivalul va fi deschis de filmul Seduced and Abandoned, proiectat în premieră în România. Regizorul James Toback explorează o serie de teme interconectate: cinema, glamour, bani și moarte. În film apar intervenții ale regizorilor Bertolucci, Coppola, Polanski sau Scorsese, dar și ale actorilor Ryan Gosling sau Diane Kruger

În aceeași zi va fi proiectat filmul regizoarei Iulia Rugină, Love Building. Ambele titluri vor fi discutate și analizate de Andrea Sabbadini, invitatul special al acestei ediţii și criticul de film şi directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor.

Pe lângă acestea două, celelalte titluri confirmate sunt: Fruitvale Station (R: Ryan Coogler– recompensat cu Marele Premiu al Juriului și Premiul Publicului la Sundance şi câştigător al Prix de l’Avenir Un Certain Regard la Cannes 2013 și Like Father, Like Son (R: Kore-eda Hirokazu) –  câştigător al Premiului Juriului la Cannes 2013.

 

Festivalul va include de asemenea şi o selecţie de scurtmetraje naţionale şi internaţionale:

Me or the Pill, R: Mimmi Damnitz, Germania, 2012

Dialoguri terapeutice, R: Andrei Georgescu, România, 2012

Welkom, R: Pablo Munoz Gomez, Belgia, 2013

Ela, Panda şi Madam, R: Andrei Răuţu, România, 2013

You Freud- Me Jane, R: Harald Schleicher, Germania, 2013

Terapia, R: Beatriu Valles, Spania, 2013

Închiderea Festivalului va fi marcată de proiecția în avanpremieră națională a filmului Majordomul/The Butler, duminică 24 noiembrie. Filmul urmărește povestea unui valet care a lucrat la Casa Albă sub mandatele a 7 președinți americani, pe parcursul a mai mult de 30 de ani. Rolurile principale aparțin lui Forest Whitaker, Oprah Winfrey și John Cusack. Regizorul este Lee Daniels, cunoscut pentru filmul Precious (2010). 

Toate filmele din cadrul Festivalului vor fi urmate de discuții la care vor participa atât regizori, producători, actori sau critici de film, cât și psihanaliști. Publicul va fi invitat să exprime opinii sau întrebări la sesiunile de Q&A. 


Programul Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film:

Vineri, 22 noiembrie

16:00 – Scurtmetraj: Me Or The Pill, Terapia și Ela, Panda și Madam

17:30Love Building (intrare liberă pentru studenți în limita locurilor disponibile)

20:00Seduced and Abandoned

 

Sâmbătă, 23 noiembrie

16:00 – Scurtmetraj: You Freud-Me Jane, Welkom, Dialoguri Terapeutice

17:30Fruitvale Station

20:00Like Father, Like Son

 

Duminică, 24 noiembrie

16:00Terapie pentru crimă

18:00The Cabinet of Dr. Caligari

19:30The Butler

Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate de la Cinematograful Studio.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentA very unstable summer trailer
Următorul articolKilipirim – targ de carte cu discount
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here