Festivalul Cinemascop 2019

0
472
Unde: Eforie Sud (Str. Tudor Vladimirescu nr.2)

Cand: 01 Aug - 07 Aug 2019

Vara perfectă include şi filme bune într-un cinematograf amenajat în mijlocul unei grădini. Poţi găsi acest cinematograf la Eforie Sud, unde va avea loc Festivalul Cinemascop, între 1 şi 7 august. Filmele vor începe la ora 21:00. Intrarea este liberă, la fel şi berea cehească dată de organizatori.

Dorind să reamintească de farmecul serilor de vară petrecute într-un cinematograf de pe malul mării, echipa Cinemascop ţi-a pregătit o selecţie de filme de artă recente, dar şi clasice. Vei călători în Italia, Portugalia, Cehia lui Milos Forman, Grecia, Suedia şi Ungaria, descoperind poveştile unor personaje greu de uitat.

Programul festivalului mai include şi ateliere pentru copii, expoziţii de fotografie, pictura murală şi deliciile gastronomice din zona de food trucks.

Programul filmelor:

1.08 – Femeile din viaţa mea (Italia, 2013, 93’, r. Fausto Brizzi)

Filmul prezintă încercările unui burlac de a găsi o soţie pe placul familiei sale în care deciziile sunt influenţate de femei. Oare noua lui cucerire va putea rezista în faţa acestora?

2.08 – Mama ştie cel mai bine (Portugalia, 2016, 88’, r. Nuno Rocha)

Cei pasionaţi de cinematografia portugheză vor putea vedea un film despre încercarea unei tinere de a-şi schimba viaţa reîntorcându-se în casa unde a copilărit. În timpul aniversării tatălui ei, câteva evenimente stranii o vor determina să reanalizeze deciziile trecutului, influenţate de moartea mamei sale.

3.08  – Kincsem – Pariul secolului (Ungaria, 2017, 121’, r. Gábor Herendi)

Din Ungaria vine un film de epocă despre iubire, faimă şi răzbunare. Acţiunea se petrece în anul 1848, în care personajul central a pierdut totul. Pe fundalul unui an ce a schimbat soarta Europei, protagonistul va încerca să îşi refacă viaţa.

4.08 – Aventuri fără pereche (Cehia, Slovacia, Croaţia, 2016, 83’, r. Galina Miklínová)

Dacă preferi poveştile fanteziste, poţi alege un film despre nişte mâncători de şosete. Peripeţiile acestora promit să nu te plictisească.

5.08 – Balul Pompierilor (Cehoslovacia, 1971, 71’, r. Miloš Forman)

Creaţiile lui Milos Forman rămân la fel de interesante. O demonstrează clasicul film Balul Pompierilor, apreciat de public, însă detestat de autorităţile comuniste din cauza mesajului satiric evident.

6.08 – Tsatsiki, tata şi războiul măslinilor (Suedia, 2015, 91’, r. Lisa James Larsson)

O suedeză spune povestea unei familii a cărei existenţă depinde foarte mult de un ţinut al măslinilor. Din păcate, livada de măslini dintr-un pitoresc sătuc din Grecia va fi ameninţată de nişte interese comerciale meschine.

7.08 Fotbal Infinit (România, 2018, 70’, r. Corneliu Porumboiu)

Filmul românesc este reprezentat de Fotbal Infinit, în care pasiunea pentru sport şi mesajele despre libertatea individuală coexistă.

Programul atelierelor creative pentru copii (16:00 – 19:00)

1.08 – Pictăm eroii şi prinţesele preferate
2.08 – Desenăm cu creioane colorate
3.08 – Animalul meu fantastic favorit
4.08 – Animăluţul şosetă sau şoseta animăluţ
5.08 – Desenăm filmul
6.08 – Facem colaje şi pictăm animale marine
7.08 – Grafică de poveste şi ilustraţie

Activiăţile vor fi împărţite pe grupele de vârstă 3-7 ani şi 8-15 ani. Participarea este gratuită.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here